Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündemi değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündemi değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Doğan, Trabzonspor'un Fenerbahçe maçı öncesi taraftara yönelik şu ifadelere yer verdi;

"Trabzon'da Fenerbahçe maçları her zaman önem taşır. Trabzonspor'un şu anki ana hedefi ligi üçüncü olarak bitirip kupayı kazanmaktır. Trabzonspor taraftarı da bu durumun farkında. Trabzonspor taraftarı, 40 bin kişi ile maça destek olacak. Taraftardan ricam, beraber hücum etmek, beraber savunma yapmak ve güçlerini sahada göstermeleridir."

ARAMIZDA HERHANGİ BİR PROBLEM YOK

Başkan Doğan Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamalar yönelik;

"Ali Bey'in söylediklerinden sonra çok konuşulacak bir şey kalmadı, ben de bir uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Tamamen Trabzonspor'un pazar günü alacağı üç puana odaklanmış durumdayım. Aramızda herhangi bir problem yok, gerekli açıklamalar yapıldı ve şu anda herhangi bir gerginlik söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

"ADALETİN SAĞLANMASI GEREKİYOR"

Doğan, yabancı hakem konusunda şu ifadelere yer verdi;

"En önemli hakem hataları genellikle Anadolu takımlarının maçlarında yaşanıyor. Trabzonspor, her zaman Anadolu takımlarının sesi olmuştur. Federasyonun bu durumlara kalıcı çözümler bulması gerekmektedir. Yıllardır bu sorunun çözülememesi ciddi bir problemdir. Umarım bundan sonra bu tür hatalar yaşanmaz.

Aslında ben, hakem hatalarından ziyade daha çok sistemsel sorunların çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır hakemler değişiyor, ama hatalar son bulmuyor. Hakem değerlendirmeleri konusunda farklı sıkıntılar yaşanıyor. VAR kontrolü, yazılı kurallar olmasına rağmen, hala istikrarlı bir şekilde uygulanamıyor. Birçok maçta, farklı anlarda VAR devreye giriyor veya girmiyor. İstanbul'da oynanan maçlarda en ufak pozisyonlarda bile VAR'a başvurulurken, Trabzon'da Onuachu'nun kolunun kırıldığı pozisyonda VAR devreye girmedi. Bunların bir standarda bağlanması ve adaletin sağlanması gerekiyor. Adaletin sağlanmadığı yerlerde, yöneticilerin konuşup haklarını savunmaları şarttır."

YAYIN İHALESİ

"Bu ücret yeterli mi? Değil. Mevcut şartlarda gelen teklifler belli. Bu tekliflere bakarak konuşursa iyi bir yere geldi. Ama naklen yayın ihalesinin nereden nereye geldiği, maliyetleri biliyorum. Kötünün iyisi diyeceğim."

"ÖZEL BİR PRİM YOK"

"Sezon başında derbiler için belirlenen prim var. Bu prim bugüne kadar uygulandı. Özel durum ortaya çıkar mı? Bu işler bazen soyunma odasında başkanım özel prim olur mu diye aranırsak konuşuruz. Fenerbahçe ve Galatasaray maçı için ayrılmış özel bir prim yok. Yılın başında belirlenen prim var. Bugüne kadar bu uygulandı."

"İMZA ATAN OYUNCULAR DA VAR"

Doğan transfer çalışmalarına yönelik şu ifadelere yer verdi;

"Teknik kadromuzda bulunan ekip ben ve Abdullah Avcı ve onun ekibi ile beraber transfer çalışmalarına kamp başlamadan çok daha önce bitirmek için çalışmalara devam ediyor. Birçok oyuncu ile görüşüldü. İmza atan oyuncular da var imza atma aşamasında olan oyuncularda var. Trabzonspor şampiyonluğa giden yolun ne olduğunu iyi biliyoruz çünkü bunu daha önce yaşadık. Proje transferlerimizde olacak şuanda 2 genç oyuncu ile önemli yol kat ettik."

"BU SÜREÇTEN ETKİLENMEDEN ÇIKACAK"

Doğan, Trabzonspor'un gelecek sezon yabancı kontenjanı hakkında;

"Bünyemizde anlaşması bitecek 3 yabancı oyuncu var. Şuanda göndermek istediğimiz oyuncular ile alakalı kulüp bulması istediğimiz ve para kazanmak istediğimiz oyuncularda var elimizdeki oyunculara zarar gelmemesi için isimlerini açıklayamıyorum. Trabzonspor bu süreçten etkilenmeden çıkacak." dedi.

"ŞAMPİYONLUĞU TEKRAR YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Başkan Doğan yeni sezon hedeflerine ve Abdullah Avcı'ya yönelik;

"Trabzonspor başkanlığı görebileceğim en şerefli görevdir. Abdullah hocanın gönlüne ve aklına inanan biriyim. Daha önce şampiyonluk sezonunda yaptıklarına en yakın şahit olan biriyim. Her zaman hocanın yanında durmamız gerektiğine inanıyorum. Bir teknik ekip getirdiysen her zaman yanında durmalısın. Avcı benim için bir tık ötede. Şampiyonluk yaşarken ne zorluklar yaşadığımızı ikimiz de iyi biliyoruz. Yeni sezonda hedefimiz, en az hata ile başlayarak yeniden stadyumu doldurarak şampiyonluğu tekrar yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

NİCOLAS PEPE

"Pepe ile ilişkilerimiz gayet iyi; bonservis olarak böyle bir oyuncuya ulaşan bir futbolcu Türkiye'ye gelmedi. Fırsat transferiydi, fakat aksilikler oldu. Sonra hiç beklemediğimiz bir milli takım daveti oldu. Hocamız kendinden memnun, kendisi de Trabzon'dan memnun. Çok büyük talipleri çıkabilir ve bizden istediği miktar artabilir. Eğer hocamız Pepe ile devam etmek isterse ve şartlar el verirse, Pepe ile devam etmek isteriz."

"ADİL BİR MAÇ OLMASINI İSTİYORUM"

Doğan sözlerini pazar günü oynanacak derbiye yönelik şu ifadelere yer verdi;

"Trabzonspor taraftarları, lütfen sahaya destek olmaya devam etsinler. Takımımıza konsantre olsunlar, beraber savunma ve beraber hücum yapsınlar. İki taraf için de hakem hatalarının olmadığı, iki takımın da haklarının yenmediği adil bir maç olmasını istiyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor