Sürmen: Trabzonspor bir kongre yaşayacaktır

Trabzonspor'un 35. Olağan Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen konuşma yaptı. Ali Sürmen yaptığı konuşmada şunları söyledi;"Ülkemizde futbola yapılan aşırı yatırıma rağmen, bu seyir zevkinden uzak bir futbol izlememiz ve futbol takımlarının ne

Sürmen: Trabzonspor bir kongre yaşayacaktır

Trabzonspor'un 35. Olağan Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen konuşma yaptı. 

Ali Sürmen yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Ülkemizde futbola yapılan aşırı yatırıma rağmen, bu seyir zevkinden uzak bir futbol izlememiz ve futbol takımlarının nerede ise tamamına yakının ekonomik zorunluluklar içerisinde bulunması, futbol ile ilgili tüm iyi niyetli kişileri kaygılandırmamaktır. İşin ilginci sorunla ilgilenmesi gereken TFF ve Siyasi irade seçim kaygısı ile gerekli tedbirleri almak yerine borçlanmamanın önünü açabilmektir. Türk futbolunda yöneticiler, saha sonuçları, günü birlik kaygıları ve secim beklentileri nedeniyle genç taraftarlar kitlelerini heyecanlandıracak transferler vaad edilmekte ve rakip takım yöneticileri hakkında çatışma yaratabilecek söylemlerde bulunabilmektedir. Bu yanlış uygulama, aklı Selim ve programlı harcamadan yana olan tecrübeli taraftarlar ve size değerli üyelerin sessiz kalması halinde doğru uygulama gibi algılanabilmektedir.

Neticede Trabzonspor’umuz bir kongre süreci yaşayacaktır. Biz yönetime seçildiğimizden beri Trabzonspor’umuzun çok değerli eski başkanları ile istişarelerimizi sürdürmekteyiz. Değerli Başkanların ortak kaygısı Trabzonspor’umuzun mali tablosu ve birlik beraberlik duygusunun kaybolmuş olmasıdır. Bizde divan olarak bu kaygıya aynen katılıyoruz.

Kulüplere 25 yıl aidiyet bağı ile bağlanmış üyelerden yada eski yöneticilerden oluşan siz değerli divan kurulu üyelerinin, kulüp işleyişi ile ilgili daha objektif, yol gösterici ve seviyeli açıklamalarda bulunmasına ihtiyaç vardır. Kaygı duyduğumuz bir diğer husus ise transfer politikalarıdır. Trabzonspor’umuzun U-16, U17 takımları Türkiye şampiyonu olabiliyor. 1461 Trabzon takımı mütevazi kadrosu ile PTT 1.Lige çıkabiliyor ise Erdoğdu Lisesi dünya şampiyonu olabiliyor ise, bu çocuklardan bizim neden yararlanamadığımızı, bizim bir değil bin defa düşünmemiz gerekmektedir.

Trabzonspor’umuzun yeniden eski günlere dönebilmesi kongrelerde çıkacak adayların oy veya para gücüne bağlı değildir. Trabzonspor’umuzun yeniden eski günlere dönebilmesi, mümkün olduğunca birlik ve beraberlik içerisinde, değerlerimiz karalamadan ve dışlamadan yapacağımız ortak aklın ürünü çalışma ile mümkündür. Bugün buraya davet etme imkanı bulduğumuz 1063 oy hakkı olan divan üyesi olmasına rağmen gerçekte divan üyesi sayımız 1930 a ulaşmıştır. 25 yılını doldurmuş bir üyenin aidat borcundan bahsetmek üzücü olduğu kadar vefasızlıktır. Yapılacak ilk tüzük tadilatında bizlere yakışmayan bu aksaklığı gidereceğiz. Bu genel kurulun Trabzonspor camiasına yararlı sonuçlar üretmesi ve birlik beraberliğe vesile olması dileğiyle ile saygılar sunarım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor