Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'da yaşanan sürece dair konuştu! "Ben de rahatsızım..."

Trabzonspor'un eski teknik adamlarından Mustafa Reşit Akçay, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Mustafa Reşit Akçay, bordo mavili takımda yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Haber61'e konuşan deneyimli teknik adam; Trabzonspor'da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

"Ben de bundan oldukça rahatsızım"

Trabzon aynı zamanda futbol şehri ve futbolla ilgili sorular bir spor adamı olarak bizi de ilgilendiriyor.

Özellikle bu altyapılar, altyapıdan gelen oyuncularla ilgili söylenen ya da beklenenler konusu gelince ben de bundan oldukça rahatsızım.

Kendi insanımıza karşı daha sağduyulu hareket etmemiz gerek ve bu çocukları Trabzonspor'a kazandırmak zorundayız. Hani göz kirpiği görmez misali. Dolayısıyla onlara doğru bakmalıyız. Çünkü onlara ihtiyacımız olacak.

"O günleri görmek çok da zeki olmayı gerektirmiyor"

Trabzonspor'un özellikle ekonomik şartlarının zorluklarını göz önüne aldığımızda, bu altyapıdan yetiştirdiğimiz çocuklarımızla yapacağımız politikalar, yapacağımız stratejiler olacaktır. Şimdi bugünden o günleri görmek çok da zeki olmayı gerektirmiyor. Yani 7 katrilyonluk bir borcu, yarın öbür gün Trabzonspor'un gelirleriyle giderlerini karşılaştırdığımızda ödememiz oldukça zor bir durum. Bunun üstesinden gelmenin birtakım davranışlara bağlı olduğunu unutmamamız gerek. Bunlardan bir tanesi de altyapılarda yetiştirdiğimiz çocuklarımıza aidiyet duygusu vererek, onları iyi bir profesyonel olarak hazırlayarak bu sorunlardan bazılarının çözme şansımız olacağını unutmayalım. Dolayısıyla çocuklarımıza olan bu bakış açımızı tekrar gözden geçirmeliyiz, daha toleranslı olmalıyız.

ts-rize-deplasmannda-muhtemel-11ler-3-001.webp

"Trabzonspor'un doğuş misyonu..."

Trabzonspor'u sevme şeklimizi değişmeliyiz. Trabzonspor'un kendisini aşırı derecede transfere zorlayarak ve aşırı derecede para kaybına zorlayarak borcun daha fazla olmasına sebep vermek gerçek bir Trabzonsporlu anlamını taşımıyor bence. Trabzonspor'un doğuş misyonunu ve bu doğuştan sonra yaptığı bütün işlere dikkat ettiğinizde kendi genleriyle kendi dnasıyla yaptığını görmek hiç de zor değil. Dolayısıyla hangi yönde başarılıyız, hangi taraflarımızı daha öne çıkarırsak nerelere kadar uzanabilir iyi bilmek gerek. Bir de misyonunu bilmek gerek.

"Yeni davranışlar ve stratejiler oluşturmalıyız"

İhtilalci olan bir takımın kendi değerlerine sahip çıkarak ürettiği o enerjiyle hareket eden bir takıma başka misyonlar yüklenmiştir geçmişte ama görünüyor ki bu misyonlar bizi 38 yıl şampiyonluk için bekletmiş kötü misyonlar. Artık nerelerde hata yaptığımızı nerelerde doğru yaptığımızı çok iyi tahlil etme şansını yakaladık, o zaman bunları bir araya getirerek doğruları ve yanlışları birbirinden ayırarak yeni bir Trabzonspor enerjisi oluşturmak zorundayız. Bir daha 38 yıl gibi beklemek durumunda kalmamalıyız. Bunun üstesinden gelmemiz gerek, yeni davranışlar yeni stratejiler oluşturmalıyız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler