Lig'de değer güncellemesi! Trabzonspor'da kimler yükselişte? Kimler düşüşte?

Transfermarkt, Süper Lig 2023/24 sezonundaki 2.piyasa değeri güncellemesine gitti. Trabzonspor Lig'in en değerli 3. takımı oldu.

Lig'de değer güncellemesi! Trabzonspor'da kimler yükselişte? Kimler düşüşte?

Trabzonspor, kadrosundan 6,65 milyon € değer kaybetmesine rağmen 4. sıradan 3. sıraya yerleşti.

Bordo mavili ekip 118,7 milyon €’luk yeni kadro değeri ile Süper Lig’in en değeri 3. kadrosuna sahip takım oldu.

97ba6f8c41fe46a3a038b30bd4293f90.jpg

PEPE'NİN DEĞERİ DÜŞTÜ
Trabzonspor’da başta Nicolas Pépé olmak üzere birçok yıldız futbolcunun piyasa değeri düştü. Pepe’nin piyasa değeri 14 milyon €’dan 11 milyon € seviyelerine geriledi.

Sol kanat oyuncusu, buna rağmen bordo mavilerde Onuachu’dan sonra en değerli 2. futbolcu konumunda yer alıyor. 28 yaşındaki oyuncu, bu sezon sadece 309 dakika süre alabildi. Fildişi Sahili, sakatlık ve antrenman eksikliğinden dolayı bu sezon 8 maç kaçırdı. Yıldız oyuncunun sözleşmesi bu sezon sonu sona eriyor.

bakasetas-trabzonspor-001.webp

BAKASETAS'TA DÜŞÜŞTE
Pepe’den sonra Anastasios Bakasetas’ın da değeri düştü. Yunan oyuncunun 10 milyon € olan değeri 9 milyon €’ya indi. Bakasetas, bordo mavili kulüpten gelen sözleşme uzatma teklifini kabul etmedi. On numara oyuncusunun en geç sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Sözleşmesi sona erecek olan yıldız oyuncu, bu sezon 15 maçta 5 gol ve 2 asist kaydetti.

DEĞERLİ DÜŞEN OYUNCULAR
Trabzonspor’da bu futbolcular dışında Taxiarchis Fountas -400 bin, Eren Elmalı -300 bin, Mislav Orsic -500 bin, Edin Visca -300 bin, Umut Bozok -1,3 milyon, Umut Güneş -800 bin, Filip Benkovic -600 bin, Joaquín Fernández -700 bin, Jens Stryger Larsen -100 bin, Tonio Teklic -100 bin ve Hüseyin Türkmen - 200 bin € şeklinde değer kaybettiler.

trabzonspor-basaksehir-maci-hangi-kanalda-ne-zamn-2.webp

DEĞERİ ARTAN OYUNCULAR
Bordo mavililerde değeri artan futbolcular ise Batista Mendy, Berat Özdemir, Stefano Denswil ve Enis Destan oldular. Batista Mendy, 7 milyon €’dan 8 milyon €’ya, Enis Destan 1,1 milyon €’dan 2,5 milyon €’ya, Stefano Denswil 3 milyon €’dan 3,2 milyon €’ya ve Berat Özdemir ise 4,2 milyon €’dan 5 milyon €’ya çıktı.

DEĞERİ AYNI KALAN OYUNCULAR
Kaptan Uğurcan Çakır, Paul Onuachu, Abdülkadir Ömür, Enis Bardhi, Rayyan Baniya, Mehmet Aydın, Dimitrios Kourbelis ve Onuralp Çevikkan gibi futbolcuların piyasa değerlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Kaynak:Transfermarkt

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler