Herkes merak ediyor; Nedir bu hibrit çim?

Haber61/Haber Servisi   Vodafone Arena’da hibrit çim ekimi yapılarak kısa zamanda açıldı. Ancak herkes bu soruyu merak ediyor: Nedir bu hibrit?

Herkes merak ediyor; Nedir bu hibrit çim?
Haber61/Haber Servisi

Vodafone Arena’da hibrit çim ekimi yapılarak kısa zamanda açıldı. Ancak herkes bu soruyu merak ediyor: Nedir bu hibrit? Trabzonspor camiası da bunu merak ediyor. Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Trabzonspor stadyumunun istenilen zamanda açılması için uğraştıklarını ve aynı şekilde bu çimden kullanacaklarını söylemişti.

Hibrit çim, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda kullanılmasıyla biliyor. Özellikle İngiltere Premier Lig ekipleri bu uygulamayı tercih ederken en başta 2007 yılında yeniden yapılan Arsenal'in Stadı geliyor.

 Dünyada 43 kulüp stadında uygulanan bu uygulama, İngiltere'nin önemli takımlarının yanı sıra 2014 Dünya Kupası'nda maç oynanan bazı statlarda ve 2010 Dünya Kupası'nda Güney Afrika'da tercih edilen bir kaç statta da yapıldı

HİBRİT NEDİR

Türkiye'de Beşiktaş'ın tesislerinde kullanılan bu çim modelinin anlamı güçlendirilmiş doğal çim olarak biliniyor. Futbolcu sakatlıklarını yüzde 70 azalmasını sağlayan ve çok rahat toplanabilen bir platform. Bu uygulamayı yapan kulüpler statlarını konser ve etkinlikler için kiralayabiliyor. Suni çimin enjeksiyonu sayesinde ekim süresi kısalabiliyor.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da da hibrit çim kullanılırken, ekimi yapması için İngiltere'den özel bir ekip gelerek hibrit lifleri makineleriyle zemine işliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler