Fatih Tekke: Trabzonspor üretemiyor

Fatih Tekke Trabzonspor’daki transfer yöntemi için ne dedi? Trabzonspor’un golcüleri içinde kimi beğeniyor?

Fatih Tekke: Trabzonspor üretemiyor
Trabzonspor’un yıllarca kaptanlığını yapan taraftarının Fatih Sultan Tekke ünvanını verdiği ve futbolu bıraktıktan sonra Trabzonsporlu Futbol adamları Derneği başkanlığı görevini üstlenen Fatih Tekke Trabzonspor’un takım olamamasında yatan çarpıcı detayları haber61.net’e yorumladı.

Trabzonspor formasıyla gol kralı olan kaptan Fatih Trabzonspor'un organize atak yapmakta güçlük çektiğini ifade ederek " 
Benim genelde gördüğüm şu. Son haftayı da  katarak söylersek ,üretkenlikte çok büyük problem yaşıyoruz. Özellikle Trabzonspor takımının oyunun hücumsal anlamında, üretkenliği  çok fazla yok.  Bakın en son maçta duran toptan ve inanılmaz bir hatadan dolayı, Castillo’nun vurduğu bir pozisyon var. Onun haricinde organize gelip te kenardan orta yapayım, dönen topu tekrar alayım, şut atayım tarzında olaylar yok. Ya Mehmet Ekici kendi bireysel çabası,yada Castillo’nun rakip alana topu taşıması ile Trabzon rakip kaleye gidiyor Forvete de kızmaya gerek yok çünkü onlarda çok fazla gol şansı bulamıyor. Bakın bir forvetin  bir maçta enaz 2-3 vuruş pozisyona girmesi lazım, denemesi lazım, Trabzonspor onda bile problem yaşıyor  

Forvet olarak  3 vuruş pozisyondan 2’sini kaçırırsın da birini atarsın. Vuruş pozisyonu bulursun da gol olur . Trabzonspor’da bir pozisyon bile olmuyor. Genelde çabalıyor, kendisini çok yoruyor, 18’in içinde çok fazla top gelmiyor.Tek oyuncuysa, 18 içindeki oyuncu vuruş özellikleri çok iyiyse kenardan topu kenara taşıması lazım. Arkası dönükse topu verip kenardan 18 içinde etkin olması lazım. Öyle bir oyun formatı yok Trabzonspor’un. dolayısıyla üretemiyor.

EN İYİSİ MUHAMMET DEMİR
Bana göre gördüğüm bildiğim net vuruşu olan diğerlerine göre daha iyi olan Muhammet. Kişisel olarak pivot beceremiyor ama  Muhammet pivot santrafor tipinde oynamayı da  bilir ama Trabzonspor’da bu görüntüden uzak. Aslında pivot oynamayı da bilen bir oyuncu.

BU OYUN İYİ OYUNCULARLA OYNANIR

Bu oyun iyi oyuncularla oynanıyor. Bu bu kadar basit. Oyuncuların anlaşılabilir olması lazım.Oyunun anlaşılabilir olması lazım.  En azından 2-3 oyuncunun birbirini anlamış olması lazım. Bizim takımımızda bu gözükmüyor.

TRABZONSPOR’DA KÖTÜ KADROLAR OLDU AMA...

Dönem dönem Trabzonspor’da kötü kadrolar oldu. Birbirinden bu kadar kopuk, artı sahada galibiyeti arzulamak veya mağlubiyeti geri döndürmek için bir çaba sarf eden, daha doğrusu sarf etmeyen kadro bunu gördüm. Bizi en fazla üzen o. Yoksa oyuncunun performansı bugün iyi yarın kötü olur ama o coşku ve heyecan yok. Bu da bütün herkesin bildiği sebeplerden kaynaklanıyor. Bu bir kişiden kaynaklanmıyor.Hocadan oyuncudan değil sorun Total yani…

DEVRE ARASINDA YAPILACAK TRANSFER GELECEK SEZON İÇİN YAPILMALI
Şuanda gördüğüm 3 tane kaliteli oyuncumuz var diyebilirim. Birinci sınıfa yakın oyuncumuz var, onlarda performanslarını tam olarak yakalamış değiliz. Onun altındakiler daha  tamamlayan oyuncular. Devre arasındaki transferler ne katkı vereceği belli değil. Bizim kulüpte transfer KUMAR TARZINDA dır” . Aslında sadece bizde değil tüm Türkiye’deki kulüpler de aynıdır da. Trabzonspor devre arasında transfer yapacaksa bu transferleri  gelecek sezon için yapılmalı. O düşünce ile yapılmalı yoksa yine transferler yanılgı olur yine.

Haber: Haber61 / Tuncay LAKOT
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler