CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den olaylı maç hakkında açıklama! “Belli ki futbolcular önceden hazırlanmış”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Suiçmez, şu ifadeleri kullandı;

Trabzon kentinin tarihini bilmeyenler, Trabzon ve Trabzonspor’un ne kadar büyük olduğunu anlayamaz, anlamazlıktan gelir. Bugün bir maç sonrasında artık maçı geçip bizatihi Trabzon şehri ve Trabzonlular üzerinden yönetilen bilinçli bir algının niye yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Elbette ki her zaman Trabzonspor’umuzun, Trabzonspor Başkanının ve Trabzon’un yanındayız. Bu mücadele öyle kolay bir mücadele değildir. Hepimiz biliyoruz ki Trabzonspor spor alanına girdiğinden beri bir devrimi simgeler. O sadece bir futbol devrimi de simgelemez, toplumsal büyük bir değişimi de simgeler. Dolayısıyla hepimiz için Trabzonspor bir üst kimliktir.

"TÜRKİYE'DE SİYASET TAM DA SPORUN ÜSTÜNE ÇÖMELMİŞ VAZİYETTE"

Spor siyaset üstüdür. Spor siyaset üstü olmalıdır ancak maalesef Türkiye’de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Türkiye’de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değildir. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Bugün sadece Fenerbahçe veya Fenerbahçe Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum.

"TEK BAŞINA SORGULAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Mehmet Uçum. Yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı, yaptığı açıklamayı okudunuz mu? Türkiye’de futbol federasyonunu sorgulamadan, hiçbir spor kulübünü tek başına sorgulamak mümkün değildir.

"BELLİ Kİ FUTBOLCULAR ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ"

Bu maç ikiye ayrılarak incelenmelidir. Biri futbol sahasında kalan kısmı, diğeri de maç bittikten sonra yaşananlardır. Dolayısıyla şiddeti tasvip etmediğimizi hepimiz söylüyoruz ama onun dışında herkes gördü. Sahaya atlayan ilk kişi hangi konumda oradaydı biliyoruz. Hepimiz az çok dövüşmüş insanlarız. Burada eğer İçişleri Bakanlığı eğer savcılık, emniyet tek yönlü bir soruşturma yürütürse bundan sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Saha içerisinde belli ki futbolcular önceden hazırlanmış, daha önceden kendilerine söylenen şekilde yazılan bir senaryoyu da burada devreye sokmuşlar.

"O ALGIYI ELİMİN TERSİYLE İTİYORUM"

Ben burada Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına seslenirken sadece gerekli araştırmayı yapın demiyorum. Adaletli olun diyorum. Çok yönlü araştırma yapın diyorum. Burada Trabzon kentine giydirilmeye çalışılan o algıyı da elimin tersiyle itiyorum. Elbette ki Trabzonspor Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler