"Benim Başkanla bir sorunum yok!"

Haber61/Haber ServisiTrabzonspor Divan Kurulu tarafından 4 Nisan tarihinde yapmayı planladığı ‘Trabzonspor’un gelişimi ve geleceği’ konulu toplantı daha yapılmadan kıyameti kopardı…Bir sürü soru sorulmaya, cevap üretilmeye başlandı.Kavga çıkacak mı?Trabzo

"Benim Başkanla bir sorunum yok!"

Haber61/Haber Servisi

Trabzonspor Divan Kurulu tarafından 4 Nisan tarihinde yapmayı planladığı ‘Trabzonspor’un gelişimi ve geleceği’ konulu toplantı daha yapılmadan kıyameti kopardı…

Bir sürü soru sorulmaya, cevap üretilmeye başlandı.

Kavga çıkacak mı?

Trabzonspor yönetimi bu toplantıya katılacak mı?

Davet edildi mi?

Davete cevap verdi mi?

Gibi tartışmalar..

Bazı noktalarda da eleştiriler yapıldı.

Avukat Ali Sürmen’i ofisinde ziyaret ederek bunları sordum.

Masasının üzeri oldukça doluydu.

Birazını izin alarak inceledim.

Trabzonspor’a davetler, raporlar, notlar..

Bu sırada kendisine sorularımı yönelttim..

Söyleşimde şunu gördüm ki; 

‘Trabzonspor’da şov yeni başlıyor!’

4 Nisan Divan başkanlığı olarak toplantı düzenleme kararı aldınız. Nerede yapılacak bu toplantı?

Karadeniz Teknik Üniversitesi  Osman Turan Tesisleri’nde olacak.

Kaçta olacak?

Saat 10’da başlayacak.

Kimler davetli?

Divan Kurulu üyeleri, Divan Kurulu dışında tüm yönetim ve kurullar ayrıca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Trabzon Valisi, KTÜ Rektörü, İl Emniyet Müdürü, Büyükşehir, Ortahisar Belediye Başkanı sporla ilgili kurumlardan TFF Bölge Müdürü, ASKF, TÜFAD ve eski futbolcular derneği misafir olarak davetliler.

Trabzonspor yönetimini davet etiniz mi?

Evet davet ettik. Bütün kurullara davetiye gönderdik. Ayrıca 1461 Trabzon Kulübü’nü mevcut başkanını ve eski başkanlarını da misafir olarak davet edildiler. 

Trabzonspor yönetimiyle seçildikten sonra görüştünüz mü resmi olarak?

Divan kurulu başkanlığı yetkilerini tüzükten alır. Ama elbetteki ilişkiler konusunda yüz yüze görüşme ideal olandır. Trabzonspor divan başkanlığı kuruluna seçildikten sonra yönetim kurulu tarafından kişisel tebrikler dışında kurumsal bir ziyaret olmamıştır.

Başkan sizi ziyaret etmedi mi?

Etmedi.

Yönetimden hiç kimse gelmedi mi?

Gelmedi. Buna rağmen biz 4 Nisan’da yapacağımız toplantının alt yapısını ve sicil kurulunun yeniden görevlendirilmesi yine üye kayıtlarının üyelerin aidat ödemelerinin  yeniden Ziyabey Tesisleri’nde yapılması için yönetime yazı yazmamıza rağmen kendilerinden sözlü yada yazılı hiçbir yanıt alamadık.

Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunda değerlendirecek bir şey yok. Takdiri Trabzonspor camiasına aittir.

Başka kimler hayırlı olsun ziyaretine gelmedi? 

Camiadan herkes geldi. Trabzonspor yönetimi başkanı ve denetleme kurulu gelmedi.

Bunun nedeni nedir sizce?

Bilemeyiz. Kendileri açıklarsa öğreniriz.

Peki bu iki kurum yapacağınız toplantıya gelecek mi sizce?

Biz kimseyi kendimiz için davet etmedik. Trabzonspor için bu toplantıyı yapıyoruz.

Trabzonspor Tesislerine seçildikten sonra hiç gittiniz mi?

Trabzonspor Tesislerine seçildikten sonra hiç gittiniz mi?

 

Hayır.

Neden?

Herhangi bir neden olmadı ama olsa giderim. Orası Trabzonspor tesisleridir.

Trabzonspor başkanıyla yüzleşmekten mi çekiniyorsunuz?

Ben başkanla görüştüm. 

Telefonda mı?

Hayır yüz yüze de görüştüm. Trabzonspor başkanıyla aramızda sorun olduğu anlamına gelmez. 

Ama sizi Trabzonspor başkanı olarak ziyaret ederek kutlamadı ?

O ayrı bir konu. Sorun oldu anlamına gelmez. Zira Divan seçiminde Trabzonspor yönetiminden bazı yöneticiler taraf olmasına rağmen sayın başkan yanlış anlaşılabilir düşüncesiyle kendisi kongreye gelmediği gibi bazı yöneticilerin kongre salonuna oy kullanması için geç gitmeleri talimatı verdiğini yine yöneticilerin beyanlarından biliyoruz.

Usulsüz üyelikleri gündeme getirecek misiniz?

Usulsüzlük üyeliklerin gündeme gelişi medeni kanun ve tüzükte, dernekler kanunda bellidir.

Yani?

Üyelerle ilgili son karar genel kurullarda verilir hükmü henüz yerine gelmemiştir.

Nasıl gelmedi?

Biliyorsun 2014 mali genel kurulunda divana bir önerge erildi.

Bu önerge gündeme alınmadı. Dolayısıyla genel kurul denetiminden bu üyeler geçmedi.

Ne olacak o zaman?

Yine olağan bir genel kurulda yada yönetim değişirse gündeme gelebilir.  Bunu o dönemki genel kurul yada yönetim takdir eder.

Şimdi siz adayken ‘böyle şeylerin hesabını soracağız’ demiyor muyduyunuz?

Evet diyorum. Zaten mali genel kurulda biz bunu yapmadık mı? Mali genel kurulda bu üyeler hakkında da aynı beyanda bulundum. Dedim ki; Başka bir yönetim gelir tüzüğe aykırı üyeler konusunda tüzüğün 23. maddesi gereğince fazla üyelerin çıkarır. Bu sefer üyelikten çıkan kişiler itiraz eder bu itiraz yapılacak ilk olağan genel kurulda incelenir. Genel kurul çıkarmayı haklı görürse üyelerin kaydı silinmiş olur. Haksız görürse üyelerin kaydı devam eder.

Ama genel kurul kararlarına karşı yargı yolu açıktır. 

Bu toplantıda bunlar da konuşulur. Sakıncası yok.

Perşembe günü kurullarla divanda toplantınız varmış…

4 nisan toplantımız çok önceden kararlaştırıldı. Ancak bu süreçte Yargıtay onama kararı gelince kamuoyunda farklı yorumlar ve değerlendirmeler yapıldı bunun en sağlıklısı kurullarla yapılacak toplantıda oluşacağını düşündüğümüzde mevcut hukuki ve idari durumu görüşmek üzere yönetim kurulu da dahil tüm kurulları toplantıya çağırdık. 

Yargıtay sürecini değerlendirimisiniz?

Henüz daha yönetim bizzat açıklama yapmadı. Sadece yönetim kurulu adına avukat Göktaş’ın bir açıklaması internet sitelerine düştü. Ancak yönetim kurulu bizzat açıklama yapmadan yönetim kurulunun fikri hakkında bilgi sahibi olmamız yorum yapmamız doğru olmaz. Ancak karar düzeltme yoluna gitmek bir haktır. Burada yargıtay kararın görev süresi biten sadece yönetim kurulu değil denetleme kuruludur.

 Denetleme kurulunun ve yönetim kurulunun görev süreleri konusunda tartışmalara yol açacak bir birliği içerisinde olmaları Trabzonsporun önümüzdeki günlerinin ne şekilde gelişeceği yönünde önemlidir.

Zira yönetim kongre kararı almaz ise olağan kongre tarihine veya olağan kongre tarihinden önce karar düzeltmeden dosya döndüğünde alınacak olağanüstü kongre tarihine kadar Trabzonspor her yönüyle kaosun ve tartışmasının içinde kalmasında kuşku duyarım. 

Diğer taraftan Trabzonspor’un kamu yararına bir dernek olması şirket olarak da borsada olan bir şirket olması degerlendirildiğinde dernekler masasının ve borsasının herhangi bir tedbir yoluna gitmesi tüm Trabzonspor camiasının üzüleceği ortamları yaratır.

Bu nedenle yönetimde olan ve yönetim dışında olan herkesin akli selimi ve uygun uslübü kullanarak kaosa yol açmayacak kararlar alması ve uygulamsı en doğru hareket olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor