Aşçıoğlu şike davasının altına böyle dinamit koydu!

Aşçıoğlu şikenin altına imza atmadı. Kendisine gönderilen belgeyi imzalamadı, şimdi herkesi suçluyor.

Aşçıoğlu şike davasının altına böyle dinamit koydu!
HABER61 / ÖZEL HABER

HABER: EMRAH PAÇA


Yaşar Aşçıoğlu, şike davasında hayati önem taşıyan belgeyi imzalamadı, şimdi konuyu saptırmaya çalışıyor. Trabzonspor lime lime doğranırken sesi çıkmayan Aşçıoğlu, TFF'den cezayı alınca Trabzonsporlu olduğunu hatırladı.

AŞÇIOĞLU ŞİKENİN ALTINA İMZA ATMADI!
 
Eski Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun döneminde CAS duruşması için Lozan'a giden Trabzonspor yönetiminin şikede elleri güçlü olsun diye istediği belgeyi imzalamayan Yaşar Aşçıoğlu şimdi topu başkan Muharrem Usta’ya atıyor. Aşçıoğlu kendi twitter hesabından “CAS için benden imza istenmedi, isteyecek makam TS başkanı Muharrem Usta’dır. Kendisine sorun. Ve İbrahim Usta’dan istenmesi gerekir dimi“ şeklinde bir paylaşımda bulundu.



AŞÇIOĞLU İMZAYI VERMEDİ ŞİMDİ GÜNAH KEÇİSİ ARIYOR

Topu Başkan Muharrem Usta’ya atarak kendisini kurtarmaya çalışan TFF’nin Trabzonlu üyesi Yaşar Aşçıoğlu UEFA’ya verilecek belgeyi imzalamayarak belki de şike davasına en fazla zarar veren isim oldu. TFF Yönetim Kurulu üyesi Twitter’da yaptığı paylaşımda başkan Muharrem Usta‘nın kendisinden imza istemediğini ifade etti. Oysa Ocak ayı içerisinde kendisinden o belge Trabzonspor hukuk kurulu üyeleri tarafından eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu aracılığıyla istendi.
TFF’nin iki yönetim kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu ve İbrahim Usta, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor delegesi olarak TFF’ye atandığı için Kulüp Hukuk Kurulu Aşçıoğlu ve Usta’ya eski başkan Hacıosmanoğlu üzerinden ulaştı ve gönderdikleri UEFA’ya verilecek o önemli belge için imza istedi. 

İMZA İSTENMESİ ŞU ŞEKİLDE OLDU

Kulüp avukatları iki TFF üyesinin imzalamasını istediği belge için eski başkan Hacıosmanoğlu ile temasa geçti. Hacıosmanoğlu bir yakınının malini vererek Aşçıoğlu ve Usta’ya ulaştırılması gereken belgeleri istedi. Mail yolu ile belgeleri alan eski başkan Hacıosmanoğlu, belgeleri hem Aşçıoğlu’na, hem de Usta’ya ulaştırdı.  Birkaç gün sonra UEFA savunmasında hayati önem taşıyan belgelerin imzalanıp imzalanmadığını öğrenmek için, kulüp avukatları Aşçıoğlu ve Usta’ya telefonla ulaştı.

AŞÇIOĞLU “OKUYORUM” DEDİ

TFF Yönetim kurulu üyesi Aşçıoğlu kendisine telefonla ulaşan hukuk kurulu üyelerine belgenin eline geçtiğini ancak önce neden diğer TFF üyesi  İbrahim Usta’nın aranmadığını sordu. Hukukçular da Aşçıoğlu’na kendisinden hemen sonra Usta’yı da arayacaklarını ifade etti. Ardından da TFF yöneticisi Aşçıoğlu o dönem  gazetelerde de yer alan o meşhur açıklamasını yaptı “Ben Türkiye çapında çeşitli işler yapan biriyim, benim imzam o kadar ucuz değil” şeklinde şok eden bir ifade kullandı.

ŞİKE DAVASININ SÜRESİNİ KISALTABİLİRDİ!

Aşçıoğlu'nun TFF'de görev yapmasını ve Trabzonsporlu olmasını CAS duruşmasında büyük bir avantaja çevirmek isteyen Trabzonspor Hukuk Kurulu üyeleri, aldıkları bu cevap karşısında şok oldu. Türkiye Futbol Federasyonunda aktif olarak görev alan bir yöneticinin, şike davasını açıklayan ve Trabzonspor'a belki de tek celsede davayı kazandıracak önemdeki belgeye imza atmaması, Trabzonspor'un şike davasında neden uzunca bir süre sonuca ulaşamadığını açıkça gözler önüne seriyor.
 
BELGE’NİN HÜKMÜ KALMADI

UEFA’daki davalarda çeşitli deliller ve belgeler çeşitli dönemlerde veriliyor. TFF Yönetim Kurulu üyesi Aşçıoğlu eski başkan Hacıosmanoğlu tarafından kendisine ulaştırılan belgeyi zamanında imzalasaydı o belge Trabzonspor’un UEFA’daki savunmasındaki en önemli kozlarından biri olacaktı. Kendisinden istenen o belgeyi zamanında  imzalamayan Aşçıoğlu bugün o belgeyi imzalasa bile o belgenin artık bir hükmü kalmadı.

TWİTTERLE KAMUOYUNU YANILTIYOR

Eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu aracılığıyla kendisinden istenen o belgeyi imzalamayan Aşçıoğlu, o dönemde yaşananları anlatmak yerine şimdi başkan Muharrem Usta’nın kendisinden belge imzalamasını istemediğini söyleyerek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. 

TFF’DEN CEZA ALMASA KONUŞACAK MIYDI?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu üyesi Yaşar Aşçıoğlu'na, geçtiğimiz günlerde Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 18 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. TFF  Yönetim Kurulu üyeliği devam eden Aşçıoğlu’nun bir sonraki TFF seçimine kadar toplantılara girmesi engellenince adeta  bülbül kesildi.

Aşçıoğlu TFF’de görev yaparken Trabzonspor her hafta hem hakemlerin hem de TFF Profesyonel disiplin kurulunun kurbanı oluyordu. Bu dönem bu haksızlıkları engellemeyen ve sesi soluğu çıkmayan TFF Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu, şimdi Trabzonspor’un haksızlığa uğradığını fark etti(!). Aşçıoğlu ayrıca TFF’de Trabzon düşmanlığı yapıldığını da cezadan sonra fark ederek (!) kendi twitter hesabından paylaştı.





USTA CEVAP VERDİ

TFF’nin Trabzon delgesi Yaşar Aşçıoğlu twetterde “ CAS’ için benden imza istenmedi,İsteyecek makam TS başkanı Muharrem Usta’dır.Kendisine sorun. Ve İbrahim Usta’dan istenmesi gerekir dimi” şeklindeki açıklamasını sorduğumuz başkan Muharrem Usta Haber61’eSn Aşçıoğlu’nu hukuk kurulundaki avukatlarımız aramış. Avukatlarımız aradıktan sonra  başkan arasa ne olur aramasa ne olur. Ama Sn Aşçıoğlu  çok çok başkanın aramasını istiyorsa onu da ararım önemli değil. İmzayı atmaya niyeti varsa keşke avukatlarımıza “ başkan beni arasın” deseydi. Biz göreve başladıktan sonra  şike davasında avukatlarımızın dediklerini  harfiyen yaptık. Sn Aşçıoğlu o dönem avukatlarımızın istediği belgeyi imzalamadı. Bu belgeler UEFA’daki dava dosyasına girecekti. Ama artık atı alan Üsküdar’ı geçti. Zamanında yapılması gerekirdi.  CAS’ta şuan bu belgelere ihtiyaç olsa, avukatlarımız mutlaka bana söyler ben de gereğini yapardım. “ ifadelerini kullandı.

HACIOSMANOĞLU: BEN BELGELERİ GÖNDERDİM
 
Dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Haber61’e konuşarak  “ Trabzonspor’un avukatları o belgeleri bana bir yakınım aracılığıyla ulaştırdılar. Ben de imzalanması için Yaşar Aşçıoğlu ve İbrahim Usta’ya gönderdim. Daha sonra Aşçıoğlu ile görüştüğümde bana “Ben Başkan Muharrem Usta’yla görüştüm, böyle bir ihtiyacımız yok dedi” ifadesini kullandığını söyledi.” dedi. 

AŞÇIOĞLU NEDEN CEZA ALDI

TFF  Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir sponsorluk ve Pazarlamadan sorumlu diğer Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çağlar'a, 3 Ekim'de Konya'da oynanan Türkiye - Ukrayna maçı öncesi Whatsapp'tan mesaj gönderdi.  Aşçıoğlu, Çağlar'a, ''Konya'ya gelirsem, maça gidersem Demirören'in elini sıkmam. Benim için dostluğu bitmiştir'' yazılı bir mesaj gönderdi. Bu mesajın ardından Aşçıoğlu, Konya'ya gitmezken ikili arasındaki bu görüşmenin ekran görüntüsü Yıldırım Demirören'e ulaştırıldı. Demirören'in girişimlerinin ardından bu görüşme delil gösterilerek Aşçıoğlu PFDK'ya sevk edildi. Yapılan sevkin ardından 1 Aralık'ta Yaşar Aşçıoğlu bu mesajı üzerinden ''sportmenliğe aykırı açıklama'' denerek 18 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler