Yomra'da Başkan Mustafa Bıyık veresiye defterini satın aldı: Ortaya renkli görüntüler çıktı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ziyarette bulunduğu mahallede veresiye defterini satın alarak yaktırdı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’nın Çamlıyurt Mahallesi’nde bakkal Yusuf Can’a ait veresiye defterini satın alarak sobaya attırdı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’nın Çamlıyurt mahallesini ziyaret ederek, bakkal Yusuf Can’a ait köy kahvehanesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle sakinleri samimi bir sohbete tutuşan Başkan Bıyık, mahallede aynı zamanda bakkalcılık yapan Yusuf Can’ın ‘’ Başkanım köylü bütün alışverişi veresiye defterine yazdırıyor, hesap baya kabardı vatandaşlarında ödeyecek gücü yok 2010 yılından beri hala borcunu ödeyememiş müşterilerim var. Ben buna bir çare bulmam lazım. Bu defteri birisine satmam lazım. Aklıma ilk siz geldiniz. Bu defteri satın alarak hem vatandaşların hem de benim sıkıntımı çözebilirsin’’ dedi.

Başkan Bıyık da Yusuf Can’ın bu talebini sıcak karşılayarak yoğun bir pazarlığa tutuştu. Bu pazarlığa vatandaşlarda dahil olunca kahkahalar havada uçuştu. Uzun pazarlıklar sonucunda Başkan Bıyık veresiye defterlerini indirimli olarak satın alarak ortada yanan sobaya attırdı.

Bu durumdan çok mutlu olan Can, vatandaşlara dönerek, "Artık bana kimsenin borcu kalmamıştır. Bundan sonra artık veresiye satışı kaldırılmıştır diyerek esprili bir gönderme yaptı.

Veresiye defterini sobaya attıran başkan Bıyık “Çamlıyurt Mahallesine fırsatım oldukça gelmeye çalışıyorum. Burada gerçekten çok sıcak bir sohbet ortamı var. Mahallede bakkalcılık yapan Yusuf kardeşimde mahalle sakinlerinin borçlarını ödeyemediğinden yakınıyor. Bizde bu defteri satın alarak hem Yusuf kardeşime hemde mahalle sakinlerinin yanında olmak istedik. Uzun pazarlıklar sonucunda defteri uygun fiyata satın aldık. Bu ödemeyide İlçemizin önde gelen iş adamlarından rica edeceğiz. Onlara ödettireceğiz. Burada sıcak bir sohbet ortamı oluştu mahalle sakinleri ile güzel bir akşam geçirdik hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler