Türkiye’nin depremde en güvenli illerini açıkladı! Peki Trabzon ve Rize’de durum ne?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için en güvenli şehirleri açıkladı. Buna göre, Türkiye’de Nevşehir ve Niğde deprem için güvenli şehirler.

Türkiye’nin depremde en güvenli illerini açıkladı! Peki Trabzon ve Rize’de durum ne?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden bu kez de deprem için en güvenilir şehirleri sıraladı.

Prof. Dr. Ercan’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

“Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Nevşehir; <M5,0, Niğde; <M5,5. Her iki ilimiz de deprem güvenli illerdir. Peri bacalarının yüzyıllardır yıkılmamasının nedeni de depremsiz olmasıdır.”

Haziran ayında da yaptığı açıklamada Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri arasında Trabzon’u da aççıklamıştı.

Ercan, şu ifadeleri kullanmıştı;

“Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler