Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli: “Türkiye’nin Gündeminden Taşeron işçiliği kaldırılmalı”

Trabzon'da Türk-İş liderliğinde, Türkiye Yol-İş Sendikası'nın düzenlediği toplantıda, 1 Mayıs'ın coşkulu ve eğlenceli şekilde kutlanması, işçi sorunlarının kamuoyuna aktarılması planlandı.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli: “Türkiye’nin Gündeminden Taşeron işçiliği kaldırılmalı”

Trabzon'da, Türk-İş öncülüğünde, Türkiye Yol-İş Sendikası'nın Trabzon 1 numaralı Şube Başkanlığı'nda düzenlenen ilk toplantıya 1 Mayıs bileşenleri katıldı.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli'nin liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 1 Mayıs'ın Trabzon'a yakışır bir şekilde coşkulu ve eğlenceli kutlanması planlandı.

Ayrıca, bu kutlamalar sırasında işçi ve emekçi sorunlarının geniş kamuoyuna duyurulması hedeflendi.

turk-is-uka.jpg

Gökhan Gedikli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Dünya bugüne geldiyse emekçilerin omuzlarında yükselerek gelmiştir. Emekçilerin yok sayıldığı, haklarının gasp edilmeye çalışıldığı, güvencesizliğe, işsizliğe ve sefalete mahkum edildiği bir dünyada ne ekonomik, sosyal sorunlar ile mücadele edilebilir ne de rahat hayat sürdürülebilir. Geçmişte olduğu gibi bugün de emekçiler, verecekleri mücadelelerle tüm insanlığa güzel günleri getireceklerdir.

Vergide adalet olmalı az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır.İş yerlerinde ücret adaletsizliği giderilmeli ve iş barışı sağlanmalıdır. Sendikalar, emek örgütleri, aralarındaki ayrılıklardan kurtulup bir araya gelmek zorundadır. Emeğin hak ve çıkarlarını birlikte koruyup geliştirmeliyiz. Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamı kınıyor İsrail’i lanetliyor ve 2 Devletli çözümün hayata geçmesini istiyoruz.

Türkiye’nin gündeminden taşeron işçiliği kaldırılmalı kölelik düzeni son bulmalı, 696 sayılı KHK’da ki sorunlar giderilmeli, her emekçi insan onuruna yaraşır bir ücret almalı, iş güvencesi sağlamalı, ücretlilerin vergi yükü hafifletilmeli, vergi dilimlerinde yeniden düzenleme yapılmalıdır. Eşitsizliklerin üstesinden gelinmiş bir gelecek umuduyla Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ayyıldızlı bayrağımız ve bu vatan için düşmanlarımıza karşı mücadele verip Şehit düşen tüm Asker ve Polislerimize ve bugüne kadar iş kazalarında vefat eden bütün emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyor şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber