TSMMMO'dan Cumhuriyet Balosu

Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (TSMMMO) Cumhuriyet'in 100. yol dönümünde düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.

TSMMMO'dan Cumhuriyet Balosu

Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (TSMMMO) Türkiye Cumhuriyet’inin 100. Yıldönümünde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonunda bir araya geldi.

Resepsiyona Trabzon SMMMO Başkanı Cüneyt Hayal, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz , SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay ve oda üyeleri katıldı.

tsmmmodan-cumhuriyet-balosu.jpg

TSMMMO Başkanı Cüneyt Hayal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını kutlamak için bir araya geldik.

Bu büyük ve anlamlı günün heyecanını sizlerle paylaşmak benim için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır.

100.yıl cumhuriyet balomuza hepiniz hoş geldiniz.

Büyük önder mustafa kemal atatürk ve arkadaşları, 29 ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, ulusal bağımsızlığımızı kazandırmış ve yeni dönemin kapılarını açmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıl önce ulusal bağımsızlığımızı kazandığımız, çağdaşlaşma yolunda ilerlemeye başladığımız ve demokrasiye dayalı devleti inşa ettiğimiz bir dönemin ürünüdür.

Cumhuriyet; demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük gibi temel değerleri savunan, tüm vatandaşlarına eşit haklar ve fırsatlar sunan bir yönetim biçimidir.

100 yıl boyunca cumhuriyet sayesinde, birçok zorluğun üstesinden gelerek, ülkemiz bır çok başarıya imza atmış, ekonomik ve sosyal alanda ilerlemeler kaydetmiş ve çağdaş dünyaya kendini entegre etmiştir.

Unutmayalım ki; cumhuriyet sadece tarih sayfalarında yazılı bır olay değil, aynı zamanda günlük yaşantımızın bir parçasıdır. Bu yüzdendir ki cumhuriyetimizin 100. Yılında birlik ve beraberlik içerisinde, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, cumhuriyetimize sahıp çıkmalı, onu yaşatmalı ve daha güçlü türkiye inşa ederek yılmadan yorulmadan çalışmalıyız.

Çünkü cumhuriyet ilimdir, Cumhuriyet fendir, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet eşitliktir, Cumhuriyet bağımsızlıktır.

Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Bugün burada cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken; türkiye cumhuriyetinin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış büyük önder mustafa kemal atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın bağımsızlık. Yaşasın özgürlük. Yaşasın Türk milleti. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum"

TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz “Bugün ülkemizin önemli günlerinden biri. Böyle bir etkinlik için teşekkür ediyorum. Bayrağımızın hangi zaman diliminde bu hale geldiğinin bilgisine sahip değiliz. Bu bayrağın bugüne kadar gelmesinde emeği olan herkesi rahmet ve şükranla anmak istiyorum. 100 tane sorunu konuşmak yerine bir faydaya odaklanalım. Yeni dünyaya baktığımızda tehditler var ve bizi birilerinin yok edeceğinden konuşuyoruz. Yakın zamanda bizi tehdit edecek birleyen olduğuna inanmıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini dinliyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler