Trabzon’da suya yüzde 9 daha zam geliyor! Meclis üyesi “Zulüm” diye eleştirdi

CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt, Trabzon’da suya yüzde 9 daha zam geleceğini açıkladı.

Trabzon’da suya yüzde 9 daha zam geliyor! Meclis üyesi “Zulüm” diye eleştirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye mecklisinin almış olduğu karar ile il genelinde iöme suyuna Tüfe oranında zam yapılıyor.

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt, önümüzdeki ay suya yüzde 9 zam geleceğini açıkladı.

Söğüt “Zam değil zulüm” sözleri ile eleştirdiği uygulama hakkında şöyle konuştu:

30 Mayıs 2022 tarihinde TİSKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla, Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere suya yüzde 47 zam yapılması, -bu zam yetmezmiş gibi- aynı gün aldığı başka bir kararla da bu tarihten sonra da her ay, bir önceki ay açıklanan tüfe oranı kadar suya zam yapılması karara bağlanmıştı. Bu karar, zaten ay sonunu zor getiren, hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaş için zam değil zulümdür demiştik, zulüm olmaya devam ediyor.

Bakınız; Mayıs 2022 tarihinde 5 lira 22 kuruş olan suyun metreküp fiyatı, Haziran ayında yüzde 47 zamlanarak 7 lira 67 kuruşa çıktı. O tarihten sonra da açıklanan tüfe oranı kadar otomatik olarak her ay zamlandı. Bu günlerde ödemekte olduğumuz Ağustos ayına ait faturalarımız, Temmuz ayı enflasyonu 9,49 olarak açıklandığı için 12 lira 21 kuruştan faturalandırıldı.

Önümüzdeki ay ise suya yüklü bir zam daha geliyor. Çünkü, Ağustos ayı enflasyonu 9,09 olarak açıklandığı için, bu ay (Eylül) kullandığımız / kullanacağımız suyumuz yüzde 9,09 zamlanacak, ay sonunda 13 lira 32 kuruştan faturalandırılacak.

Bu zam ile birlikte, tüfe oranı kadar otomatik zam uygulamasına geçildiğinden bugüne, -yani son 15 ayda- suyumuza gelen zam yüzde 155’i bulmuş olacak.

Altı bedelli faturalarımız, katı atık bertaraf bedeli eklendikten ve otomatik zamma bağlandıktan sonra, iyice şişerek ödenemez hale geldi. Oysaki sosyal devletin, ilgili kamu kuruluşlarının ve belediyelerin en başta gelen görev ve sorumluluklarından birisi, tüketiciye -vatandaşa- yeterli, sağlıklı ve ucuz, hiç geliri olmayanlara ise ücretsiz su sağlamaktır. Hal böyleyken Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum TİSKİ tam tersini yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler