Trabzon'da roket motoru üretecekler! İlk deneme 6 ay sonra

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Ortahisar Belediyesi, Creatniy Roket takımı yeni bir çalışmaya başladı.

Trabzon'da roket motoru üretecekler! İlk deneme 6 ay sonra

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen Creatniy Roket takımı Türkiye 3.'sü oldu.

Ortahisar Belediyesi Meclisine bilgilendirme yapam Takım kaptanı Umut Genç, roket motoru üretmek için çalışlma yaptıklarını söyledi.

Meksika takımı ile anlaşma yaptıklarını belirten Genç, 6 ay içinde roket motorunu denemeye başlayacaklarını söyledi.

Belediye meclisine bilgilendirmede bulunan takım kaptanı Umut Genç, 3 sene önce Trabzon'da bu alanda hiç bir çalışma yoktu. Biz roket yapacağız dediğimizde çok ciddiye alınmadık. Bugün 2. kez Türkiye derecesi aldık. Ödülümüzü Selçuk Bayraktar'ın elinden aldık. Aksaray'da roketimizi tamamlayarak uçurduk. Başarılı uçuşumuzda ödülümüzü teslim aldık. 3 senedir başarılar elde eden bu ekip Yerli roket motoru üretmek için çalışma yapacağız. Roketlerimizin bütün parçalarını Trabzonda kendi ellerimizle üretiyoruz. Roket motorları Amerikan firma tarafından bize satılıyor. Bu durum bizim kanımıza dokunuyor. Amerika'da düzenlenen yarışmaya katılım sağladık ve yaptığımız çalışma büyük beğeni aldı. Roketimizin uçuşunu çölde yaptığımız için kum fırtınasından dolayı kurtarma yapamadık. Amerika'da derece alamadık ama elimiz boş dönmedik. Meksika takımı motor üretiminde tecrübeli bir takımdı. Biz onlarla bizim teknolojimizi verdik. Onlarda bize motor konusunda bilgi verdi.6 ay sonra kendi motorlarımızı denemeye başlayacağız. Bize destek veren Bakan Ahmet Metin Genç'e teşekkür ederiz. Çalışmalarımız sadece roket olarak değil başka çalışmalarımız da var. Onları da daha ileride bilgilendireceğiz. İnşallah Roket motoru üretimi yaparak Trabzon sanayine ve yerli teknolojiye katkı yapacağız. Gözümüzü uzaya diktik ve çıkana kadar vazgeçmeyeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler