Trabzon'da Kültür Panayırına yoğun ilgi

Trabzon’da Uluslararası İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Derneği (AIESEC) üyesi öğrencilerin Ortahisar belediye hizmet binası önünde açtığı Kültür Panayırı yoğun ilgi gördü.

Trabzon'da Kültür Panayırına yoğun ilgi

Trabzon’daki yabancı öğrencilerin Kültür Panayırı yoğun ilgi gördü

Kazakistan, Mısır, Tunus, Portekiz, Pakistan ve Azerbaycanlı öğrencilerin ülkelerini tanıtıcı ürünlerin ve bayrakların yer aldığı stantları gezen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi alarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Trabzon'da Kültür Panayırına yoğun ilgi

AIESEC üyesi öğrenciler, Kültür Panayırı’nda ülkelerini tanıtarak Trabzon şehri ve halkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Genç ise, düzenlenen Kültür Panayırı’nın gençlerin liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmasının yanı sıra kültürel etkileşim ile dünya barışına da katkı sağladığını belirtti. Ülkelerinin yerel giysilerini giyen öğrenciler birbirinden renkli görüntülere imza atarak, folklor gösterisinde bulundu.

Trabzon'da Kültür Panayırına yoğun ilgiEtkinlik 109 farklı ülkede ve Türkiye’nin 17 farklı şehrinde her yıl düzenli olarak yapılıyor. Trabzon’da ikinci kez yapılan etkinlikte öğrenciler ülkelerinin yemek, giysi gibi kültürel unsurlarını tanıtıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler