Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği, 20 yıl önce kapatılan köy okulunu Kadın Yaşam Merkezi yapabilmek için kolları sıvadı.

Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Oğuz Mahallesi’nde, Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği kapatılan köy okulunu ‘Kadın Yaşam Merkezi’ haline dönüştürüyor. Projeyi sahiplenen köy halkı, okulun tadilat sürecindeki yardım kampanyasını hep birlikte yürütüyor.

Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyor Çalışmalara başlayan derneğe, hem köy halkından hem de belediyelerden destek yağıyor. Okulun bir takım inşaat malzemelerini AK Partili eski vekil Salih Cora üstlenirken, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık da yüz bin lira destekte bulundu.

Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyor

YAŞAM MERKEZİNDE NELER OLACAK?
Tadilat tamamlandıktan sonra yapacakları faaliyetleri aktaran Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Güler İpek, “Oğuz Mahallesi’nde kapatılan köy okulunun tadilatını üstlendik. Dernek olarak kullanımını aldık. Okulun tadilatını tamamladığımızda Halk Eğitim aracılığı ile ‘Hayat Boyu Öğrenme’ kursları açacağız. Yöresel el işlerimizin, yemeklerimizin gelecek nesillere aktarılması için kurslarımız olacak. Kadın hakları ile ilgili eğitimler olacak. Haftanın belirli günleri köyümüzdeki yaşlı teyzelerimizle sohbet toplantıları yapacağız ve sosyalleşmelerini sağlamaya çalışacağız. Onlardan gelecek kuşaklara aktarılacak bilgileri öğreneceğiz. Sanatsal faaliyetlerin yapılacağı alanlar yaratacağız. Biz dernek olarak zaten kurslar açıyorduk ancak yerimiz yoktu. Burası tamamlandığında tam anlamıyla ‘Kadın Yaşam Merkezi’ haline gelecek” ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyor

Trabzon'da köy okulu Kadın Yaşam Merkezi'ne dönüşüyorDERNEĞE YARDIM YAĞIYOR
Kadın Yaşam Merkezi’nin hayata geçebilmesi için adeta seferberlik başladığını ifade eden İpek, “Derneğimizin 20 üyesi var, okulun tadilatını 5 kişi üstlendik. Köyümüzdeki hemen herkes bize destek oluyor. Kimi emekli maaşından, kimi dul, yetim maaşından katkı sağlıyor. Bağda, bahçede yevmiye ile çalışıp katkı sunan var. Araç ihtiyacımızı Beşikdüzü Belediyesi sağladı. İnşaat malzemesi konusunda AK Parti eski Milletvekili Salih Cora destek verdi. Derneğimizi ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Sayın Zehra Evin Çalık da yüz bin lira destekte bulundu” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber