Trabzon'da kadınların Filistin eylemi devam ediyor

Trabzon'da kadınlar Filistin'e destek için oturma eylemine devam etti.

Trabzon'da kadınların Filistin eylemi devam ediyor

Trabzon'da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla dün başlayan oturma eylemini sürdürdü.

Atatürk Alanı'ndaki İskenderpaşa Camisi önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, ellerinde dövizlerle 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na yürüdü.

Parkın merdivenlerinde bir süre oturan grup, önlerine çocuk ayakkabıları ve oyuncaklar koyarak Filistin'de ölen çocukları andı, ardından da dua etti.

trabzonda-kadinlarin-filistin-eylemi-devam-ediyor-2.jpg

Grup adına açıklama yapan Emine Yeni, Filistin'den her geçen dakika acı haber geldiğini, çocuklar başta olmak üzere binlerce sivilin öldüğünü söyledi.

Yeni, kadınlar olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, siyasi aktörleri ve kamuoyunu, yaşananlar karşısında harekete geçmeye davet etti.

Grup, bir saatlik oturma eyleminin ardından alandan ayrıldı. Dün başlayan protesto, yarın yapılacak oturma eylemi ile sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber