Trabzon’da Kadınlar Hali’nde kadına yer yok! “Hani köylünün hakkı? Bir metrekareye ne sığdıracağız?”

Trabzon'un Kadınlar Hali'nde yer alan kadın üreticiler, kentsel dönüşüm projesinin ardından yenilenen alanda kendilerine yeterli satış alanı tahsis edilmediğini belirterek mağduriyetlerini dile getirdi.

Trabzon'un simgelerinden biri olan ve yaklaşık 65 yıl boyunca kadın üreticilere ev sahipliği yapan Kadınlar Hali, kentsel dönüşüm rüzgarıyla yeniden inşa edildi.

2019 yılının sonlarına doğru başlayan yıkım işlemlerinin ardından, modern bir tasarımla yeniden inşa edilen Kadınlar Hali, Pazarkapı Mahallesi'nde eskisi gibi hizmet vermeye başladı.

Trabzon'un kalbi olarak bilinen ve bölgeye özgü sebze, meyve satışlarıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Kadınlar Hali, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir parçası olarak yepyeni bir yüze kavuştu.

Trabzon'un tarihi ve kültürel mirasının bir parçası olan Kadınlar Hali'nin kentsel dönüşüm projesi sonrası yeniden açılmasının, beklenen memnuniyeti sağlamaktan uzak olduğu söylendi.

Yenilenen yapı, özellikle kadın üreticilerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

"Kadınlar Hali" adı altında hizmet vermeye başlayan yapının, aslında kadın üreticilere yeterince yer sunulmadığı ifade edildi.

Trabzon'un köylerinden gelen kadınlar, kendilerine ayrılan tezgah alanlarının yetersiz olduğunu ve ürünlerini sergilemekte zorlandıklarını dile getirdi.

Kadın üreticiler, bir metrekarelik tezgah alanının, özellikle yaz aylarında çeşitlenen ürün yelpazesi için yetersiz kaldığını belirtti. "Yazın 1 metreye neyi sığdıracağım?" diyen kadınlar, kendi emekleriyle yetiştirdikleri fasulye, marul gibi ürünleri nasıl satacaklarını sorguluyor.

Projede olmadığı halde dükkânların satıldığı iddiaları da kadınların tepkisine neden oldu. "1 metre tezgaha ne koyacağız? Aç kalıp, sokağa mı düşelim?" gibi sorularla durumlarını anlatmaya çalışan kadınlar, kendilerine sunulan alanın ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yetersiz olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler