Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta:" Erken teşhisin mutluluğunu yaşıyoruz"

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, meme kanserine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da bulunan Umut ve Yaşam Derneği’nin meme kanseri farkındalık etkinliğinde hekimler ve hastalar bir araya geldi.

"Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte açıklamalar yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'da meme kanserine ilişkin ciddi atılımlar yapıldığını kaydetti.

Hakan Usta,” Biz özellikle bu yıl birçok organizasyon yaptık ve yapmaya çalışıyoruz. Yarın Dünya Meme Kanseri günü onu da kutlayacağız. Nimet Hanım bu organizasyonları sürekli yapıyor. Bu tür bir organizasyon ile hekimlerimizi, hastalarımızı ve bu konuda sıkıntı yaşayan insanları bir araya getirerek ve farkındalık çalışması yaptılar. Bizler de katıldık. Güzel oldu. Meme kanseri en fazla olan kanser türü. Oransal olarak şu anda bilemiyorum net rakamı. Mamografi cihazlarımız var. Dağ tepe demeden seyyar aracımızı da oluşturduk ve ciddi taramalar yapıyoruz. Erken teşhisin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerlendirmelerde bulunuyoruz. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki düzeneğimizde kişiler ile ilgileniyoruz." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da İl Sağlık Müdürü Usta:" Erken teşhisin mutluluğunu yaşıyoruz"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler