Trabzon'da iftara ne kadar, kaç saat kaldı? 11 Mart 2024

2024 yılında Ramazan ayının ilk oruç günü yaşanıyor. Trabzon'da iftara kaç saat kaldığına dair aramalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Trabzon'da iftara ne kadar, kaç saat kaldı? 11 Mart 2024

Ramazan ayı, İslam inancına göre özel bir öneme sahip olan bir aydır. Müslümanlar için Ramazan ayı, Allah'ın Kuran'ı indirdiği, ibadetlerin arttırıldığı, oruç tutmanın farz kılındığı bir dönemdir.

Her günün şafak sökmesinden gün batımına kadar süren oruç, Ramazan ayının önemli bir ibadeti olarak kabul edilir. Ramazan ayı ayrıca sadaka, hayırseverlik, dua ve ibadetlerin arttığı bir zaman dilimidir. Müslümanlar için manevi bir temizlenme, sabır ve dayanışma ayı olarak kabul edilir. Ramazan ayının sonunda ise Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) kutlanır.

Trabzon'da iftara ne kadar kaldı? 11 Mart 2024

2024 yılında Ramazan ayı için 11 Mart'ta ilk oruçlar tutuluyor. 11 Mart akşamı ile birlikte ilk kez oruçlar da açılmış olacak.

Trabzon'da 2024 yılında Ramazan ayının ilk gününde iftar vakti 18.30

trabzon-imsakiyesi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler