Trabzon’da faciaya ramak kala! Ölümden döndü

Trabzon’da bir inşaattan aracın üzerine kalas düştü. Aracının üzerine kalas düşen esnaf isyan etti.

Trabzon’da faciaya ramak kala! Ölümden döndü

Trabzon’da bir inşaattan düşen kalas bir esnafın aracına ibaret etti. Olay sırasında aracında bulunan esnaf ölümden döndü.

Yomra ilçesinde bir inşaattan düşen kalas maddi hasara neden oldu. İlçede esnaflık yapan Celal Biliroğlu perde montajı için gittiği evden çıkışta aracıyla çalışma yapılan inşaatın önünden geçerken inşaattan aracın üstüne kalas düştü.

Hiçbir önlem alınmayan inşaat çalışmasına devam ederken, inşaattan sorumlu olan şahısla görüşen Biliroğlu, “Girmeseydin o yola” cevabını alınca şaşkınlığını da gizleyemedi.

Açıklamalarda bulunan Celal Biliroğlu şunları söyledi;

“Sancak Mahallesi’nde bir siteye perde montajı için gittik. Montaj yapacağımız binanın yanındaki blok inşaat alanı. Buraya giden tek araç yolunu kullandık. İnşaat alanında herhangi bir uyarıcı levha yoktu. Montaj işimizi bitirdik ve aracımızla dönüş yoluna giderken inşaattan kalaslar düştü. Biri acımızın üzerine geldi. İnşaatta güvenlik filesi yok. Direk aracımın üzerine düştü. Belki aracıma değil üstümüze de düşebilirdi. İnşaatta ne güvenlik önlemi ne de yetkili biri vardı. Çalışanlar vardı. Onlarında hiç bir güvenlik önlemi yoktu. İnşaat şefini aradım ve durumu anlattım. Bana “O yola girmeseydin’ diye cevap verdi. Bu kadar ihmarkarlık üzerine pişkinliğe devam etti. Yanda iki blokta insanlar var. Her gün bu yolu kullanıyorlar. Bu insanların da üzerine düşebilir ve ölümlerle sonuçlanabilir. Bu inşaat Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü, binayı denetleyen Yapı Denetim Firmasını göreve çağırıyorum. Bu konu için adli mercilere ulaştım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. İnsan hayatına önem vermeyen bu inşaat firması gerekli önlemleri almalı. Gerekli bir cezası varsa da çekmesini istiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

İnşaat müteahhidi ise açıklama yapmadı.

trabzonda-faciaya-ramak-kala-olumden-dondu.jpeg

trabzonda-faciaya-ramak-kala-olumden-dondu-001.jpeg

trabzonda-faciaya-ramak-kala-olumden-dondu-002.jpeg

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler