Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı'na Meydan Parkı etkisi

Trabzon'da meydan parkına alınan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha coşkulu geçti.

Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı'na Meydan Parkı etkisi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘milletçe 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü, Trabzon’da gerçekleştirilen muhteşem törenlerle kutlandı.

Trabzon’da vatandaşların sokaklara aktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda her yer kırmızı-beyaza büründü, caddelerde marş sesleri yükseldi. Binlerce kişi alanlara akın etti. Geçiş törenleri gerçekleşirken dev bayraklar gökyüzünde dalgalandı.

trabzonda-cumhuriyet-bayramina-meydan-parki-etkisi.jpeg

Törenlerin bu denli coşkulu yaşanmasının sebeplerinin başında etkinliklerin şehrin göbeği olan Meydan bölgesinde yapılması oldu.

Hatırlanacağı üzere bu yılda törenler Valilik önünde yapılmak istenmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ısrarcı tutumu ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın desteğiyle kutlamaların meydan parkında yapılması kararı verilmişti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar yapılmış en teferruatlı restorasyonu ve çevre düzenlemesi ile Atatürk Köşkü’nün 29 Ekim'de ziyarete açılması ve Cumhuriyet resepsiyonunu da burada gerçekleşmesi 100. Yıl coşkusunun bu denli yaşanmasına bir başka etken olmuş oldu.

trabzonda-cumhuriyet-bayramina-meydan-parki-etkisi-001.jpeg

trabzonda-cumhuriyet-bayramina-meydan-parki-etkisi-002.jpeg

trabzonda-cumhuriyet-bayramina-meydan-parki-etkisi-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler