Trabzon'da çığ felaketine hazırlık! İtfaiye ve AFAD'dan ortak tatbikat

Trabzon'da itfaiye ve İl AFAD müdahale ekiplerinin katılımıyla Zigana Dağı'nda tatbikat yapıldı.

Trabzon'da çığ felaketine hazırlık! İtfaiye ve AFAD'dan ortak tatbikat

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İtfaiye ve İl AFAD müdahale ekiplerinin katlımı ile Çığda Arama ve Kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Zigana Dağında gerçekleştirildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığından icra edilen tatbikat ile ilgili yapılan açıklamada, “Trabzon’un aslında bir kış memleketi olmamasına rağmen daha doğrusu kar örtüsünün kışın çok çabuk eridiği dikkate alındığında kış şartlarının çok zorlu geçmediği bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Ancak, 25 Ocak 2009 yılında Zigana Dağında yürüyüşe çıkan 17 vatandaşımızın çığ düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini ve bugüne kadar çığ afetinden kaynaklı ilimizin Akçaabat, Çaykara ve Maçka ilçelerinde 60 vatandaşımızı yitirildiğimizi dikkate aldığımızda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan başta İtfaiye ve AFAD arama ve kurtarma ekiplerinin her daim hazır halde bulunmasının hayati öneme haiz olduğu izahtan varestedir.

Trabzon'da çığ felaketine hazırlık! İtfaiye ve AFAD'dan ortak tatbikat

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve AFAD tarafından yürütülen İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi başlıklı projenin konusu olan iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlerde müdahale kapasitesinin artırılması kapsamında, öncelikle İtfaiye Dairesi Başkanlığınca bir arama ve kurtarma ekibi kurulmuştur. Söz konusu ekip, kentsel ve doğal her türlü şartta arama ve kurtarma yapabilecek şekilde hem eğitilmiş hem de donatılmıştır. Ekip içerisinde köpekli ve su altı ve üstü arama ve kurtarma yapabilecek ve akredite olmuş personel ve iki adet arama ve kurtarma köpeği bulunmaktadır. Bu sayede gerek bölgemizdeki gerek komşu illerde meydana gelen Dereli ve Arhavi’de olan sel ve heyelan gibi afetlerde gerek Beşikdüzü’ndeki gibi boğulma olaylarında gerek ise 6 Şubat tarihindeki asrın felaketinde başarı ile görev yapılmıştır.

Trabzon'da çığ felaketine hazırlık! İtfaiye ve AFAD'dan ortak tatbikat

Çığ afetinin de İlimizde gerçekleşen ve gerçekleşmesi olası afetlerden birisi olduğunu göz önüne alarak, afet ve acil durumlarda müdahale ekiplerinin göreve, arazi ve mevsimsel şartlara adaptasyonunu her daim hazır ve reaksiyon süresini kısa tutmak için gerçeğine uygun şartlarda eğitimlere devam edilmektedir. Bu doğrultuda, senaryo gereği Zigana’da gerçekleşen çığ düşmesi sonucu kar altında olduğu değerlendiren 2 vatandaşımızın arama ve kurtarılmasını konu alan bir tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikata, çığda arama ve kurtarma özel teçhizatına sahip Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından 2 Araç 8 Personel katılırken, Trabzon İl AFAD Müdürlüğünden 2 araç 13 personel katıldı." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber