Trabzon’da bir çok mahallenin su sorununu çözecek! O projenin açılışı yapıldı

Trabzon’da Karakaya grubu içme suyu projesinin açılışı yapıldı.

Trabzon’da bir çok mahallenin su sorununu çözecek! O projenin açılışı yapıldı

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde yapılan Karakaya grubu ilave içme suyu projesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Trabzon büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, AK parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, TİSKİ Genel Müdürü Ali teketaş, Köy muhtarları ve daire amirleri katıldı.

Açılışta konuşan Karlık mahalle Muhtarı Halim Demirci “ karakaya bölgesi olarak 50 yıldır su sorunu yaşıyorduk. Özellikle 3-4 yılda çok sıkıntılar yaşadık çok mücadele verdik. Özellikle Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu "Biraz Önce TİSKİ Müdürümüz Ali Teketaş bize nasıl bir çalışma olduğunu ve projenin hangi aşamalardan geçtiğini bize anlattı. O sırada muhtarlarımız da bu projenin bu bölge için ne anlama geldiğini net bir şekilde ifade ettiler. Mutluluklarını ve içme suyu konusunda sorunlarının nasıl çözüldüğünü onlar da belirttiler. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. TİSKi genel Müdürlüğümüzün ve Büyükşehir belediyesi olarak 18 ilçemizin 708 mahallesinde çok büyük gayretle çalışıyoruz. Bu gayretlere hükümetimizin, milletvekillerimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri var.

Biz 3 yıllık süre içerisinde bu kadar büyük yatırımları ancak sayın cumhurbaşkanımız ve vekillerimizin destekleri ile gerçekleştirebilirdik. O bakımdan şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Salih Cora da yaptığı açıklamada "En önemli ihtiyaç sudur. İnsanoğlunun tarihine baktığın zaman tüm yerleşim yerleri kenarlarında oluşmuştur. Şuanda en kaliteli suyu elde etme noktasında büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok mahir bir liderdir. İstanbul’da su sorununu çözmüş bir liderdir. Onun anlayışı ve AK belediyecilik anlayışı ile beraber Trabzon’da da bu mahallede çok önemli aşamalar kat ettik. En önemli Atasu barajını bitirerek vatandaşımıza temiz ve güvenli bir şekilde içme suyunu iletme noktasında çok büyük aşama kat ettik. Trabzon gelişiyor ve bu yönde de beklentiler artıyor. Nüfus yoğunluğu ile beraber özellikle yaz aylarında sorunların arttığını görüyoruz.
Allah’a şükürler olsun ki bu yıl gerçekten su problemleri ile alakalı şikâyetlerin yüzde 70 oranında azaldığını gördük. Gerçekten büyük bir dönüşüm var. Hayrat’tan Şalpazarı’na kadar büyük bir değişim var. TİSKİ’nin büyük çalışmaları ve yatırımları var." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler