Trabzon'da afetlerde can kurtarmak için eğitim alıyorlar

Trabzon'da AFAD'ın yeni yerleşkesinde eğitimler devam ediyor.

Trabzon'da afetlerde can kurtarmak için eğitim alıyorlar

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yeni yerleşkesinde afet farkındalık eğitimleri aralıksız sürüyor.

Yerleşkede, farkındalık eğitimleri için eğitim salonları, hafif arama kurtarma eğitimleri için tünel geçişli eğik tavanlı teorik uygulama enkazı, dik ve eğik açılı iple iniş-tırmanış eğitim kulesi, derin yerlerden kurtarma uygulamaları için birbirine geçiş özellikli iki adet kuyu, arama kurtarma köpekleri için uygulamalı eğitim parkuru tamamlanmış ve eğitimler devam ediyor. Ayrıca modüler arama kurtarma enkazı ile yangın eğitimleri için kullanılacak yeni alanların projeleri tamamlanarak yapım aşamasına gelindi. Yerleşkede, İş Bankası Karadeniz Bölgesi Arama Kurtarma Ekibi, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ile Trabzon AKUT ekibinin orta düzey akreditasyon sınavı eğitimleri yapılmış olup yıl sonuna kadar tam kapasite eğitim faaliyetlerinin devam edeceği öğrenildi.

Trabzon'da afetlerde can kurtarmak için eğitim alıyorlarÖte yandan Trabzon AFAD yerleşkesinin yol ve doğal gaz sorunu hala sürerken, can kurtarmada önemli kurumlar arasında yer alan yerleşkede, sorunun çözülmesi yönünde çabalar devam ediyor.

Trabzon'da afetlerde can kurtarmak için eğitim alıyorlar

Trabzon'da afetlerde can kurtarmak için eğitim alıyorlar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber