Trabzon turizmi için çarpıcı sözler! "Bunun adına turizm demem, hamallık derim..."

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, Haber61'in konuğu oldu.

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, Haber61 TV'de "Editör Masası" programında Osman Şişko'nun sorularını yanıtladı.

Mustafa Dündar, Trabzon turizmi ve istihdam konusuna dair değerlendirmelerde bulundu. Dündar'ın açıklamaları şu şekilde;

"İKİ TÜR TURİZMCİ TÜREDİ"

Otellerin boş olması turistlerin az gelmesi ile alakalı değil. Denetlenmiş veriler yüzde 30-40 oranında daha fazla turist geldiğini gösteriyor.

Trabzon'da iki tür turizmci türedi. Bir tanesi turisti getiren, Orta Doğu'ya gidip fuarlara katılan ve tanıtım yapan, sayısı 20'yi geçmeyen turizm acentisi. 300'e yakın turizm acentisi var, bunların 20 tanesi Trabzon turizmi için gerçek anlamda tanıtım adına çaba harcıyor. Bir de bunların yanında başka bir yapı türedi. Ülkemize göçmen olarak gelen; bu pazarda boşluğu gören, o dili ve kültürü bilenler, onlar da kimi bulduysalar getirdiler.

trabzon-turizmi-icin-carpici-sozler-2.jpg

"BUNUN ADINA TURİZM DEMEM, HAMALLIK DERİM"

Yurtlar, apartlar, apartmanlar, köylerdeki evler... Bir evin içine 15 kişi soktunuz. Kaç paraya? 60 Dolar'a. Kişi başı 4 Dolar'a gelir. Sonuçta bu turizm yapmak değil. Turizmin amacı var. Siz 15 kişiyi bir eve sokuyorsunuz. Kendi ülkesinde yaşayacağının yarı parasına Türkiye'de ve Trabzon'da 1 ay geçiriyor. Üstelik doğal güzellikleri geziyor. Bunun adına turizm demem, hamallık derim.

"REKORLAR KIRILIYOR DENİYOR AMA..."

Bir evde 15 kişi konaklatmanın istihdama katkısı da yok. Bir ilçe belediyemizin 120 çalışanı var. Trabzon'da bir otelde 200 kişinin çalıştığını biliyorum.

Belli kalitede bir hizmet verecekseniz insana yatırım yapıp eğitmeniz gerekiyor. Yazın 3 ay turizm yapacağınızı düşünüyorsunuz, bir başkası geliyor darmadağın edip alıp gidiyor. Rekorlar kırılıyor deniyor ama adet olarak kırılıyor. Ekonomik olarak Trabzon'a ve Türkiye'ye katkı yok.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler