Trabzon Robotik Timi "Bükrek" ile Türkiye birincisi oldu

Trabzon Robotik Timi, Sakarya’da düzenlenen 4. Ulusal Agora Robot Yarışması’nda birinci oldu.

Trabzon Robotik Timi "Bükrek" ile Türkiye birincisi oldu

Vahdet Karadeniz’in yönettiği, kaptanlığını Ongun Aygün’ün yaptığı, Trabzon Robotik Timi namı değer ‘TRATİM’ Türkiye genelinde Sakarya’ da düzenlenen 4. Ulusal Agora Robot Yarışması’nda 57 robotun katıldığı Mini Sumo Robot ve kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başararak Trabzon iline gurur yaşattı.

Mucit Akademisi tarafından gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin artırılması ve gençlerin teknolojiyi faydalı ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacı ile 22 Ekim 2023 tarihinde Sakarya Agora AVM’de gerçekleştirilen 4.Ulusal Agora Robot Yarışmasında Ongun Aygün’ün kaptanlık yaptığı Trabzon Robotik Timi yarışmaya katılım sağlayan 57 robot arasından Minisumo Robot kategorisinde ‘BÜKREK’ isimli robotları ile Türkiye Genelinde birinciliği göğüslediler.

trabzon-robotik-timi-birinci-oldu-1.jpg

BÜKREK İSİMLİ ROBOTU TANIYALIM

Trabzon iline birincilik gururu yaşatmayı başaran Ongun Aygün ve Vahdet Karadeniz hazırlamış oldukları Mini Sumo robotunun teknik özelliklerini okuyucularımız ile paylaştı.

İşte Minisumo Robotunun teknik özellikleri;

MEB, Tübitak, Teknofest gibi büyük merciler başta olmak üzere, özel okullar üniversiteler gibi kurumların gerek ulusal gerekse uluslararası düzenlediği organizasyonlarda yarışma kategorisine sahip minisumo robot, 4. Ulusal AGORA Robot Yarışması’ nda birincilik aldı. Robotun şase tasarımı bilgisayar ortamında yapılmış ve 3D yazıcı ile üretilmiştir.

Kontrol sistemini sağlayan ana kart PCB tasarımından dizgisine kadar yine derinlemesine çalışmalar sayesinde yerli ve milli üretim. Algoritması ve programlaması yine ekibimiz tarafından yapılmıştır.

Robotun tüm aksamları Trabzon Robotik Timi tarafından üretilmiştir.

TRABZON ROBOTİK TİMİ

2022 yılında Ongun Aygün ve Vahdet Karadeniz tarafından kuruldu. Yüksek tecrübeli ve istekli ekip sayesinde ve kaliteli robotlar sayesinde kısa sürede yarışmalarda ön plana çıkmayı başardı. Katıldığı ikinci yarışmada üçüncülük, dördüncü yarışma da ise birincilik aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler