Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'ndan 100 okulda trafik eğitimi projesi

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 okulda trafik eğitimi projesini hayata geçiriyor.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'ndan 100 okulda trafik eğitimi projesi

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanı içerisinde yer alan okullarda 2023-2024 Eğitim ve Öğretim dönemi içerisinde 31 Aralık 2023 tarihine kadar, öğrencilerde trafik bilincinin ve trafik kültürünün oluşturulması ve Cumhuriyet'in kuruluşu ile Cumhuriyet'in 100. yaşının çocukların hafızalarında yer etmesi amacıyla, Vali Aziz Yıldırım'ın da onayıyla "Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Okulda Trafik Eğitimi Projesi" başlattı.

Proje kapsamında okul öncesi eğitimi veren okullar ile ilk ve orta dereceli okullarda, trafik Jandarması timleri envanterinde bulunan Mobil Trafik Eğitim Aracı ile Trafik güvenliği konusunda teorik bilgiler verilirken pedallı oyuncak arabalar ve minyatür trafik işaret levhalarıyla aynı zamanda uygulamalı eğitim veriliyor.

trabzon-il-jandarmadan-trafik-egitimi-1.jpg

Eğitim sonunda çocuklara boyama kitabı, bayrak, balon vb. hediyeler verilerek eğlenerek öğrenmesi sağlanıyor.

Proje kapsamında 2023 2024 eğitim öğretim döneminin başladığı 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren şu ana kadar 53 okulda 3282 öğrenciye ulaşıldı.Yıl sonu itibariyle 100 okulda 7500 öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler