Trabzon Hava durumu 26.03.2024! Trabzon’a kar yağacak mı?

Trabzon hava durumu nasıl olacak, bugün kar yağacak mı? sorularının yanıtı haberimizde.

Trabzon Hava durumu 26.03.2024! Trabzon’a kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, ülkemizde hava durumu değişkenlik gösteriyor. Parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü hakimken, birçok bölge yağışın etkisi altında kalacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın ve Kastamonu çevreleri yağışlı geçecek.

Marmara'nın batısı ve İstanbul, Bursa, Yalova gibi iller de gece saatlerinden itibaren yağışa maruz kalacak. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, bazı yerlerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde pus ve sis, doğuda ise buzlanma ve don olayı görülebilir. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden esecek ve bazı bölgelerde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı batıda 2 ila 4 derece yükselecek, iç ve doğu kesimlerde ise 3 ila 5 derece düşüş gösterecek.

Trabzon Hava Durumu

Trabzon, parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü altında, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlara hazırlanıyor. Özellikle sabah saatlerinde yağışların kuvvetli olması beklenmektedir. Gün boyunca hava sıcaklığının en yüksek 13 dereceye ulaşması öngörülüyor. Trabzon’da bugün kar yağışı beklenmiyor.

Bazı İllerimizin Hava Durumu ve Beklenen Yüksek Sıcaklıklar:

Ankara: Parçalı bulutlu, akşam çok bulutlu olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 11°C.

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu ve gece yağışlı. En yüksek sıcaklık 15°C.

İzmir: Gün boyunca parçalı bulutlu, akşam saatlerinde çok bulutlu. En yüksek sıcaklık 20°C.

Adana: Sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 23°C.

Antalya: Parçalı bulutlu. En yüksek sıcaklık 22°C.

Samsun: Aralıklı yağmurlu. En yüksek sıcaklık 16°C.

Trabzon: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 13°C.

Erzurum: Aralıklı kar yağışlı. En yüksek sıcaklık 2°C.

Diyarbakır: Sabah sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 15°C.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber