Trabzon hava durumu - 17 Mart 2024

Trabzon'da 17 Mart 2024 tarihinde hava durumu nasıl olacak.

Trabzon hava durumu - 17 Mart 2024

Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yağışlı bir gün bekleniyor. Trabzon hava durumu ise çok bulutlu olması bekleniyor. Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun Van hariç genelinde, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kastamonu, Sinop, Kahramanmaraş ve Antalya'nın iç ve batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor.

Ayrıca, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışına maruz kalacak.

Trabzon Hava Durumu

Trabzon'da ise gün boyunca çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışların yaşanacağı kentte, sıcaklıkların 11 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğini de duyurdu. Marmara'nın yanı sıra iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis hadiseleri görülmesi muhtemelken, doğu bölgelerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat çekiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarların genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, 13 derece

İstanbul: Parçalı bulutlu, 14 derece

İzmir: Parçalı bulutlu, 19 derece

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Toroslar mevkiinde yerel sağanak yağışlı, 20 derece

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, iç ve batı kesimleri öğleden sonra yerel sağanak yağışlı, 19 derece

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, 12 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 6 derece

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece

Ülke genelindeki vatandaşlarımızın, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber