CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda basın toplantısı "Partimiz ülkemizin umudu olmuştur"

31 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP Trabzon il yönetimi basın toplantısı düzenledi.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından CHP Trabzon il başkanlığında İl başkanı Mustafa Bak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına; CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hasan Süha Saral, CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve CHP Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem katıldı.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak açıklamalarında, "Pazar günü yapılan yerel seçimler hem ülkemiz hem de şehrimiz adına hayırlı olsun. Bizler CHP İl Başkanlığı olarak yaklaşık 4 ay gibi bir sürede tüm ilçeler ve Büyükşehir’de olmak üzere adaylarımızı belirleyip sahaya çıktık. 5 ilçemizde ilçe örgütlerimizin kararıyla önseçim ile adaylarımızı belirledik.
Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelerimizde iddia koyarak yarıştık. Kesin sonuç alabileceğimizi düşündüğümüz 6 ilçemizin sadece 2’sinde sonuç alabildik.

Tüm adımlarımızı bu gerçeğe göre atmaya özen gösterdik. Bu gerçek genel başkanımızın da dediği Türkiye İttifakı’nın Trabzon’da da sağlanmasıydı. Bizler halkımıza ve şehrimize hizmet edebilmek için çaba sarf ederken bizlere çamur atmaya çalışan, Trabzon halkının gündeminden uzaklaştırmaya çalışan ve bu şehre hizmet etmek gibi gayesi olmayan kirli çevrelerin oyunlarına gelmedik ve gelmeyeceğiz.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

İktidarın ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiğini hepimiz biliyoruz. Bu durumda her zaman kimselerin kimsesi olan partimiz yine ülkemizin umudu olmuştur.
1977 yılından bu yana yani 47 yıl sonra oyumuzu yaklaşık yüzde 38’lere taşıyarak birinci parti olduk. Toplamda 17 milyon üzerindeki vatandaşımızın teveccühü ve oyunu aldık.
Arkasına sadece halk desteğini alan Ekrem İmamoğlu’na Trabzon’dan selam olsun. Ekrem başkanımıza başarılar diliyoruz. Biz de ona buradan ses verdik destek olduk. Destek olmaya devam edeceğiz.

"BELEDİYEMİZİN KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK OLACAK"

31 Mart seçimleri iktidar olmamızın yolunu açmıştır. Bu halk bizlerden umutlarını ortaya koymuştur. Seçim kazanmak elbette ki önemlidir ama asıl olan bizlere oy veren vatandaşların bu teveccühünü boşa çıkarmamaktır. Seçimler bitti. Şimdi hizmet zamanıdır. Başkanların sizlere söz verdiği gibi şehrimizin ve halkımızın sorunları bizlerin önceliği olacaktır. Belediyemizin kapıları sonuna kadar açık olacak. Herkese hizmet, halkımıza sözümüzdür. Şehrin kaybolan tarihi dokusu ve hafızasını yeniden canlandıracağız. Mutlu şehirler ve mutlu insanlar yaratmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu şehrin insanları mutsuz. Onlara yeniden umut olacağız.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

Çarşıbaşı’nda sonuçlar küçük farkla aleyhimize görünüyor ama burada ciddi sandık ihlalleri var. 48 sandığımızda toplamda 1000’e yakın geçersiz oy kayıtlara geçmiş ama sebebi belli değil. Biz de hep birlikte itirazımızı yapacağız.

CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ise ifadelerinde, " Dün Türkiye yeni bir güne uyandı. Sadece biz değil Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımız umuşa, sevgiye, dostluğa uyandılar. Önümüzde yepyeni bir süreç var. Bu süreci yaratırken önde gördüğümüz kahramanlar var ama bir o kadar da önde olmayan, öndekilerin kahraman olmasını sağlayan gizli kahraman var. İşte o gizli kahramanlar sizlersiniz. İnanan, bu ülkeyi değiştireceğiz diyenler bugün kazandı. Bazı adımlar var ki bir aşıra bedeldir. 31 Mart’taki adım bir aşıra bedel olan adımdır.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

Maçka ve Çarşıbaşı’nda da bugün itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Umarım Ortahisar ve Beşikdüzü’nün yanında bu iki ilçeyi de birkaç gün içerisinde görebileceğiz.Bugünki seçimler, genel seçimlerin ön hazırlığıydı. Ahmet ve Cahit Başkanımızın yapacağı belediyecilik anlayışıyla örnek olacağız. Buradaki her çalışma bizim genel seçimde başarılı olmamıza yol açacak büyük adımlar olacaktır. Onların görevi yalnızca kenti yönetmek Trabzon’u gelecek seçimlerde 6 milletvekilin 6’sını da almaya hazırlamaktır." dedi.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hasan Süha Saral ifadelerinde," Kaybedenlerin konuşmaya çok hakları olmadığını düşünüyorum. Bireysel olarak kaybetmiş gibi görünüyor olabilirim ama biz CHP olarak, Trabzon olarak, Trabzonlular olarak kazandık. Ülke genelinde ilk genel seçimlerde kazanacağımızın net mesajını verdik. O yüzden biz kazandık. Ben siyasetçi bir geçmişim yok. Bu yolculukta benimle emek veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yolculuk bizi umutlandırdı. Trabzon sokaklarında gezerken gördüklerim beni umutlandırıyor. Biz kazanmayı arzu ediyorsak AK Parti’den bunalmış vatandaşların bize yönelmesini beklemek değil, aksine onlar başarılı olsalar bile onlardan daha iyi çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise açıklamalarında, "Verdiğimiz mücadelenin sonucunu aldık. Bu yolculuğa ilk çıkarken ilçe başkanım ve yönetici arkadaşlarım bizlere çok inandılar. Bu iş sizle olur dediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim.

Önemli bir görev üstlendik. Uzun zamandır istediğimiz sonucu alamıyorduk. Zor görevdi ama bizler 116 gün gece gündüz koşturarak üstlendiğimiz bu görevin hakkını vermeye çalıştık. Bize yol arkadaşlığı yapan herkese yürekten teşekkürü ediyorum. Ortada başarı varsa bize inanan insanlar sayesindedir. Bunlar sadece bir partiyle sınıflandırılacak insanlar değil.

"BİZLERİ HER YERDE GÖRECEKSİNİZ"

Trabzon’umuzun daha yaşanabilir bir kent olması, adaletsizliklerin bitmesi adına her görüşten her partiden Trabzonlu hemşerilerimdir. Hepsine teşekkür ediyorum. Biz yola çıkarken parti rozetlerimizi çıkarttık. Bu ülke ne çektiyse partizanlıktan çekti. Biz bu anlayışı kenara bırakarak herkese hizmet etmek için yola çıktık. Bu yolculuğumuzda son anımıza kadar bu anlayışla devam edeceğiz. Kapısı açık bir anlayışla hizmete devam edeceğiz. İnsanlar belediyede randevu alamadıklarından şikâyetçi oldular. Bizim yönetimimizde sonuna kadar açık olacak. Her ay vatandaşlarımızla buluşacağız.

Her ay vatandaşlar bizlerle derdini, sıkıntısını, önerisini anlatma olanağı tanıyacak. Bizleri her yerde göreceksiniz. Bizleri yanınızda göreceksiniz. Makamını kapatıp orada çay keyfi yapanlarda olmadık, olmayacağız. Nerede dert varsa onu çözme gayretinde olacağız. Vatandaşın gönlünde yer yapacak, milletimizin hayır duasını alacağız. Bunu yaptığımızda göreceksiniz, partimizi Trabzon’da büyüteceğiz.

"TRABZON'UMUZ KAZANSIN ÜLKEMİZ KAZANSIN İSTEDİK"

Doğru işler yapılmış, sonuçları da doğru olmuştur. Vatandaş, önüne doğru seçenek koyarsanız size neden oy vermesin? İşte Trabzon’da bunu yaşıyoruz. Beşikdüzü’nde ve Türkiye’nin birçok yerinde bunu yaşıyoruz. Buna dikkat etmeliyiz. Vatandaşla teması olmayan, vatandaşla bir olmayan siyasette geri durmasını bilmeli. Önümüzdeki Genel Seçimlerde tüm Türkiye’yi CHP ile adalet ile liyakat ile ehliyet ile tanıştıracağız. Türkiye’yi birlikte adaletle yöneten güçlü bir Türkiye haline getireceğiz.

Kazanamayan arkadaşlar oldu ama onların emeğini biliyorum. Her biri birbirinden donanımlı. Trabzon’umuz kazansın, ülkemiz kazansın istedik. Milletimiz böyle takdir etti. Bundan sonra bize düşen kimseyi ayrıştırmadan vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın derdine derman olmaktır. Kamucu, halkçı, kapısı açık bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz.

İktidar temsilcilerine bir uyarı yapıyorum. Emeklinin, dertli vatandaşın sesini dinlemediler. Vatandaşa kulak tıkadılar. Sadece iftira atmayı siyaset zannettiler. Bizi iftira, karalamalarla milletimizin önüne attılar. Vatandaş o iftiralara kulak tıkadılar.

Sadece CHP’li değil, AK Partili, MHP’li, diğer siyasi partili arkadaşların yüzünün güldüğünü gördüm. Bize düşen ayrıştırmadan hizmet yapmak olacaktır.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanlığı basın toplantısı - CANLI YAYIN

CHP Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem açıklamalarında, "Kaya başkanımla aynı duyguları yaşıyorum. 5 aylık seçim süreciyle geldik buraya. Uğraş verdik. Bir partiyle değil, 10 siyasi partiyle uğraştık. Bu siyasi partilerin 6 tanesi genel başkanını Beşikdüzü’ne getirdi. Mitingler Trabzon’da değil, Beşikdüzü’nde yapıldı. Bakanlar geldi. Bizim daha önce oy verdiklerimiz Demokrat Parti’ye geçti bizim aleyhimize çalıştı. Tüm olumsuzluklara rağmen yolumuza devam ettik. Ekonomik olarak devasa adaylarla mücadele ettik. Daha çok oy aldığımız kesim diğer partililer oldu. Ahmet Başkanımın tüm sözlerine katılıyorum. Bir Beşikdüzü modeli, hikayesi yaratacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber