Selahaddin Çebi: "Nice yüzyıllara"

Çebi: “Cumhuriyet, Türk Milleti’nin damarlarındaki bağımsızlık kanı, içindeki bağımsızlık ateşi, yüreğindeki vatan sevgisidir. Millet olarak yeniden dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

Selahaddin Çebi: "Nice yüzyıllara"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MUTLULUĞU VE GURURUNU YAŞIYORUZ

Çebi açıklamasında millet olarak cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ulaşmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek “19 Mayıs 1919’da başlayan, büyük bir azim ve kararlılıkla süren Millî Mücadelemiz zaferle sonuçlanmış; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde aziz milletimiz kenetlenmiş, cihat ruhu ve iman gücüyle vatanımız işgalden kurtarılarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

KÖKLERİNDEN YENİDEN FİLİZLENDİ

Cumhuriyet; işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken Yüce Milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, ulu çınarın tekrar canlanmasının başlangıcı olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

BİR ASIRI TAMAMLADIK

Çebi, şunları kaydetti: “ Varlığını, asil bir milletin kültürel kodlarından alan Cumhuriyet, tarihin tozlu karanlıklarına mahkûm edilmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun hikâyesidir. Bu hikâye bugün, “Türkiye Yüzyılı” adıyla yeni bir döneme girmiştir. Yerli ve millî kalkınma stratejileri, teknoloji tabanlı yenilikçi yatırımlar, sportif ve kültürel başarının yanı sıra dünyanın en zorlu coğrafyasında kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın garantörü olma; Cumhuriyet’in 100. yılının, “Türkiye Yüzyılı”nın temel ilkeleridir.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Ecdadımızın emaneti olan aziz vatanımızı muhafaza edip güçlü kılmak, Cumhuriyet idealini yeni nesillerimizin gönüllerine ve akıllarına nakşederek ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak ve daha da güçlendirmek için 100 yıl önce olduğu gibi aynı azim, kararlılık ve ruhla çalışmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu güzel vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler