Ortahisar Belediye Meclisi'nde flaş sorular! "Kadro neden bu kadar şişti?"

Ortahisar Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü

Ortahisar Belediye Meclisi'nde flaş sorular! "Kadro neden bu kadar şişti?"

Ortahisar Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantıların bugünkü oturumunda 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında meclise başkanvekili Cüneyt Zorlu başkanlık yaptı.
Müdürlüklerin tek tek değerlendirildiği ve ilgili müdürlüğün müdürlerine sorular yöneltilip cevapların alındığı görüldü.

Meclis üyelerinin sorularını yöneltmediği alanlarda başkanvekili Cüneyt Zoru sorular yöneltti.

Cüneyt Zorlu ilk olarak, "Özel Kalem müdürlüğünde 34 tane personel gözüküyor. Bu kadar kadro gerekli midir? Bu kadro neden şişti? Bu kadar kadro ne iş yapar?" sorusunu yönetti.

Konu hakkında soru gelmemesi üzerine yeniden söz alan Zorlu, "Sayın başkan ile ilk gün makama geçerken gördük. Üzüldük Orada 34 kişinin bulunması bana çok sağlıklı gelmedi. Bu konuda cevap alacağımız kimse yok. Hasan bey de ayrıldı." ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Meclisi'nde flaş sorular! "Kadro neden bu kadar şişti?"

İnsan Kaynakları konusunda Cüneyt Zorlu "İnsan kaynakları ile alakalı sormak isterim? Bu tünel akvaryum ile alakalı bilgimiz yoktu. Burada 45 kişi çalıştığını öğrendik. Toplam personel hakkında bilgi alabilir miyiz?" sorusunu yöneltti.

İnsan Kaynakları biriminden verilen bilgide "Bizim işçiler ile alakalı insan kaynakları ile alakalı işçi ve memur konusunda çalışmalarımız var. Tünel Akvaryum konusunda bir işçi akışı bilgisi bizde yok. İsteğiniz üzere araştırdık ve size bilgi olarak ilettik." ifadeleri kullanıldı.

Destek hizmetleri ile alakalı maddede ise Cüneyt Zorlu "Kaç kiralık aracımız var? Bize bilgi verir misiniz? Ne kadar elektrik giderimiz var?" ifadelerini kullandı.

Destek hizmetlerinden alınan bilgide "46 adet araç kiralanmıştır. Bunlardan 26 âdeti binek araç olarak kiralanmıştır. 25 milyon elektrik giderleri olmuştur" cevabı verildi.

Ayrıca Güneş enerji sisteminin son durumu ve elektrik giderlerine katkısı da soruldu. Yeni sistemine alınan GES 'in fazla bir katkısı olmadığı belirtildi. Başkan Ahmet Kaya’nın enerjinin naklinde sorun yaşanıyor bilgisi aldık son durum nedir? sorusuna yanıt olarak ise "Tek hat üzerinden TEDAŞ tarafından nakil sağlanıyor. O bölgedeki elektrik kesintisi bizi de etkiliyor. Oradaki sorun çözülünce bizimde nakilde sorun olmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Ortahisar Belediye Meclisi'nde flaş sorular! "Kadro neden bu kadar şişti?"

Emlak İstimlak müdürlüğü ile alakalı maddede söz alan Cüneyt Zorlu "225 adet mülkümüz satılmış. Artık satacak hiç bir mülkümüzün kalmadığını söylemiştiniz. Elimizde mülkümüz var mı? O zamanki kurla beraber çevirdiğinizde 40 Milyon dolar gelir elde edilmiş oluyor. Bu konuda bilgi verir misiniz?" ifadelerini kullandı.

Emlak İstimlak müdürlüğünden verilen cevapta "1154 tane gayrimenkulümüz var. Büyükşehir olarak bize çok gayrimenkul verilmedi. Satılan Gayrimenkul ise üretilip satılan gayrimenkuller. Satılan gayrimenkullerin Yomra tarafında olanları vakıf arazisiydi devir yapıldı. Sayı ondan artmış olabilir. Bir kaç tane satılabilir var elimizde. “ifadelerini kullanıldı.

ANKARA VE İSTANBUL GÜNLERİ KONUSU

Kültür Müdürlüğü maddesi görüşüldüğü sırada Ankara ve İstanbul'da yapılan Trabzon Günleri de gündeme geldi. Trabzon Günlerinin amacından saptığını ve ticaret ve ranta dönüşmeye başladığını belirten Cüneyt Zorlu'nun arından söz alan Başkan Ahmet Kaya "Yıllarca bu tarz etkinliklere katıldım. Ama bu etkinlikler bizi ne kadar yansıtıyor. Ürünlerin kalitesi, bu ürünleri satanlar bizi ne kadar temsil ediyor. Bu tarz etkinlikleri Trabzon'da yapsak ve hemşerilerimize senede bir gün de olsa Trabzon'a getirsek ilimize daha faydalı olur" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber