AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın: "Sürpriz projeler olacak"

AK Parti Ortahisar belediye Başkan Adayı Ergin Aydın Haber61 TV’de soruları yanıtladı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylar saha çalışmalarını hızlandırdı.

AK Parti Ortahisar belediye Başkan Adayı Ergin Aydın da Haber61 TV ekranlarında Tuncay Lakot'un sorunlarını yanıtladı.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın'ın açıklamaları şu şekilde;

Parti büyüklerimiz "çok dinlendin, sahaya çık" dediler. Biz de halkamıza hizmet etmek için tekrar yola çıktık.

Trabzon'a yabancı değiliz, Trabzon da bize yabancı değil. Ortahisar'da 87 mahalle var. Bunların bir kısmı kırsal, bir kısmı da merkez mahalle. Kırsal mahalleler, büyükşehir sonrası mahalle olan köylerimiz. Buralarda 2004-2009'da merkez ilçe başkanı olarak görev yaparken, 2004'te başlayıp 2014'de biten projelerimiz vardı. 37 köy ve 42 mahalle vardı. Köylerin tamamında izimiz vardır. Çalışmalarımız oldu. Yol genişlemesi, asfalt ve istinat, hepsinde bir izimiz vardır.

Stadyumumuz ile alakalı olarak, 12 ay yaşaması adına Trabzonspor bir beklenti içinde. Bizden de bir destek isteniyor. 2 haftada bir oraya gitmektense, bizler de her gün orayı yaşayan bir yer yapmak istiyoruz. İnşallah bunu Trabzonspor ve Büyükşehir ile birlikte başaracağız. Trabzonspor'a bu konuda destek olacağımızı ifade ettik.

aydin-aciklamalar-1.webp

Hem mühendislik hem de önceki belediyecilik tecrübemizi birleştirerek Ortahisar'a en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız.

Turizm İl Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Bir turistin ülkeye 700 dolar kazandırdığını ifade etti ama her yerde böyle değil. Akdeniz'e gelen turistlerin çoğu Ruslar, Ege'ye gelenler Avrupalı. Avrupalılar ve Ruslar bizden daha ucuza turizm yapan bir millet. Karadeniz'e gelen turistin bıraktığı, bakanlığın açıkladığı miktarın 3 katı kadar. Trabzon eğer turizmi öne çıkarabilirse çok iyi neticeler alınabileceğine inanıyoruz.

Gülcemal projesi var. Büyükşehir o noktada çalışıyor. Bizler de onlarla el ele vereceğiz ve çalışacağız. Murat Başkan güzel hizmetler yaptı. Teşekkür ediyoruz. Onun başlattığı işlerin sahiplenicisi ve destekçisi olacağız. Yine Ahmet Başkanımız 10 yıl Ortahisar'da görev yaptı. Biz Ortahisar olarak o kadar şanslıyız ki, buranın derdiyle dertlenen bir kişi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday. Bizler de Ortahisar'ın sorunlarına hakim bir kardeşiniz olarak Ortahisar Belediye Başkanlığı için adayız. Yeni dönemde Ortahisar'ı daha ön plana çıkaracak projelerimiz olacak. Hem Büyükşehir hem de bakanlık ile birlikte yapacağımız projeler olacak.

Mahalle kültürleri için projelerimiz var. Faroz farklı bir kültüre sahip. Burayı bilmeyen yoktur. İnşallah bu oluşumları ortaya koyacağız.

Belediye başkana adaylığı bize tevdi edilmeden önce başvuru yapmamıştık. Aday gösterildik. Heyecanlı olmamak mümkün değil. Üst düzey ne yapabiliriz diye sevgi ve aşkla tutuşuyorduk.

İşsizlik konusunda sorunlarımız var. İşsizlik olduğu gibi iş sahalarının kapanması durumu da var. Vatandaş diyor ki, şu kadar zaman sonra bu iş kapanacak. Çünkü eleman bulunamıyor. Biz bu mağduriyetlerle ilgili de çalışmalar yapacağız. Kimseyi mağdur etmemek gerek. Birçok kişiye iş imkanları bulacağız. İstihdama dair projelerimiz var.

aydin-aciklamalar-2.webp

İktidarımızda 23. yıla gireceğiz. Sahadan, emeklilerden bize gelen talepler var. Vekillerimiz vasıtasıyla bunları Cumhurbaşkanımıza taşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dünkü açıklamaları bu noktada iyi oldu. Çözüm de bulunacak. Bizim tek derdimiz memleketimizi daha yaşanabilir hale getirmeye talibiz. Yapabileceklerimizi, milletvekillerimiz ve bakanlarımız vasıtasıyla yapacağız. Projelerimiz içinde katılımcı belediyecilik de var.

Büyükşehirler yerin altına girme noktasında sorun yaşar. Çünkü biz yerin altına değil üstüne bakarız. Murat Başkanımız sağ olsun tesisatları değişti ve çok fazla çalışma yaptı. Eksiklerimiz elbette olabilir, şehrimizin Batı civarında sorunlar var. Kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları yapılırken, üst yapı konusunda çok çalışamıyorsunuz. Allah nasip ederse, bir mühendis eli ve işi bilenler olarak sorunları seçim sonrası çözeceğiz.

Devamlılık esastır şeklinde harekete edeceğiz. Belediye çalışan herkes bizim kardeşimizdir. Hizmeti kim daha iyi yapıyorsa o bizim adamızdır. Belediye çalışanın yaptığı hatayı ya da başarıyı ona bulmazlar, ondan belediye başkanı sorumludur. Bu vatan hepimizin. Sadece AK Parti'ye oy verenler için belediye başkanlığına talip değiliz. Herkes için göreve talibiz.

aydin-aciklamalar-3.webp

2015 seçimlerinde AK Parti Ortahisar'da 115 bin oyu bulmuştu. Biz 6. sırada adaydık. Çünkü bir Ortahisarlı olarak her siyasi görüşten oy aldık. Analizleri o dönem çok iyi yaptık. AK Partili olmayıp da oy veren çok vatandaş vardı. Biz bunları ön plana çıkararak çalışmaları sürdürüyoruz. Herkes için adil biz çözüm getirmeye çalışacağız.

Hep şunu derdik: Belediye başkanı, mimar ve inşaat mühendisi olsun. Evet, karşılarında bir şablon var. Ergin Aydın eşittir; iki dönem belediye meclis üyeliği, bir dönem başkan yardımcılığı, başkan vekilliği ve encümen başkanlığı, ikincisi yıllardır da proje mühendisliği yapıyor. Reklamımız budur bizim.

İsmi kalsın ama sürpriz projeler de olacak. Özellikle dokunulmamış noktalar var. Belirli mahallelerde iki farklı ofis olacak. Bordo ve mavi ofisler.

Bir ofisimizden sadece belediye hizmetleri görülecek; elektrik, su ve telefon gibi ödemeler yapılacak. İmar konusunda çözümleri paylaşacağız. Bahçecik, Boztepe, Çukurçayır ve Yalıncak gibi yerlerden kalkıp da Ortahisar Belediyesi'ne gelinmesine gerek kalmayacak. Hizmeti ayağa taşıyacağız. Vatandaşların bölgesine istediği projeleri onlar ile yapacağız. Onların istekleri doğrultusunda projeleri yapacağız. Çocuk parkı, yeşil alan; onların istediği şekilde olacak. Bu konudaki ilk ayağımız da ofisler açmak olacak.

Bir başka projemiz var. ORKOP, istihdam kapılarından biri olacak. Bir çatı oluşturacağız. Evlerinde ürünlerini yapanlara bir numara vereceğiz. O numara içerisinde de, yıldızlı ve bölgesel lokantalarımızda satma konusunda köprü oluşturacağız. Sadece bahçede üretilen ürünlerle ilgili olarak da değil, el dokumasıyla yapılan ürünler de var. Vatandaşlarımıza bu konuda bir çatı oluşturacağız, hem kadın ve hem beylerimizin yaptıkları ürünleri pazarlayacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler