Murat Zorluoğlu’dan yeni otogarda inceleme! “Her türlü tedbiri aldık”

Başkan Murat Zorluoğlu yeni otogarda incelemelerde bulundu.

Murat Zorluoğlu’dan yeni otogarda inceleme! “Her türlü tedbiri aldık”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hizmete alınan yeni otogarda incelemelerde bulundu.

Yeni otogarın yaklaşık 220 milyon liraya mal olduğunu belirten Zorluoğlu, “Şahsen ben çok mutluyum. Çünkü vatandaşımıza verdiğimiz sözlerden birini daha layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dün 00:01 itibariyle Yeni Trabzon Otogarı fiilen hizmete girdi. Şehrimiz ve halkımız için hayırlı olsun” dedi.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik.jpeg

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Çok estetik, konforlu ve kullanıcı dostu bir terminal olmasına gayret gösterdik. Yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanı olan ve 28 dönüm üzerine inşa edilen çok farklı ve bölgede, hatta Türkiye’de parmakla gösterilecek nitelikte bir otogarı çok şükür tamamladık.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-001.jpeg

Eski otogar Trabzon’a çok uzun bir süre hizmet etti. Birçoğumuzun anıları olan bir otogar. Ama artık ekonomik ömrünü tamamladı. Fiilen çok kötü şartlarda hizmet vermeye çalıştığımız bir yerdi. Şimdi tamamen kapatıldı. Oranın alanını da inşallah şehrimizin faydasına olacak şekilde kullanacağız.
Burası Karadeniz’in merkezi Trabzon. Bu anlamda da bölgenin en işlek terminali diyebiliriz. 18 firmanın bilet gişeleri dışarıda. İçeride de birçok sosyal tesis var. Marketinden hastanesine, restoranından berberine kadar inceden inceye düşünülmüş durumda. Ara katta firmaların büroları var. En üst katta da Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerine tahsis ettik.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-002.jpeg

Otopark alanları, taksi imkanları, otobüs servisleri, itfaiye ve diğerleri için yerlerimiz var. Çok özen gösteriyoruz. Burayı işletme anlamında da Türkiye’nin örnek otogarlarından biri olarak görüyoruz. Öyle yapmak istiyoruz. Çok sayıda personel burada görevlendirdik. Buradaki esnafımızla birlikte uyum içerisinde Trabzon’umuza çok daha modern bir otogarla hizmet vereceğiz.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-003.jpeg

ULAŞIM KONUSU

Hem belediye otobüsleri hem dolmuşlar hem de taksilerle ulaşım sağlanmış oluyor. İçeride taksileri var. Dolmuşlar buraya kadar gelecek. Belirli otobüslerimiz buraya hizmet verecek. Dolayısıyla diğerinden çok farklı bir şey olmayacak. Diğerine de kimse yürüyerek gitmiyordu, buraya da kimse yürüyerek gelemez. Özel araçlar için 100 araçlık otoparkımız var. İlk yarım saat ücretsiz, ondan sonra da makul seviyede bir ücreti var. Hem kendi, hem toplu taşıma ile vatandaşlarımız kolayca buraya ulaşacaklar.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-004.jpeg

Eskinin kötü taraflarını orada bıraktık. O konuda da çok kararlıyız. Oradaki sıkıntıları buraya taşımayacağız. Baştan itibaren her türlü tedbiri aldık. Bence bu sessizlik hepimizin lehine. Böyle devam etmesini istiyoruz.

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-005.jpeg

Yaklaşık 220 milyon liraya mal oldu. Epey yüksek bir maliyeti oldu ama şehrimize çok yakıştı. Biz burayı aynı zamanda bu bölgedeki küçük sanayi sitemizin de dönüşümünün bir başlangıcı olarak görüyoruz. İnşallah yakın zamanda buradaki 5 küçük sanayi sitesinin de yeni belirlediğimiz yerlere taşınmasıyla bu alan tümüyle dönüşecek ve Trabzon’umuz için yeni bir yaşam merkezi haline gelecek.”

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-006.jpeg

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-007.jpeg

murat-zorluogludan-yeni-otogarda-inceleme-her-turlu-tedbiri-aldik-008.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler