Meteoroloji uyardı! Trabzon'da bugün hava nasıl olacak?31 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son dakika hava durumu raporunu yeni haftanın ilk gününde paylaştı. 31 Temmuz 2023

Meteoroloji uyardı! Trabzon'da bugün hava nasıl olacak?31 Temmuz 2023

Balkanlar'dan gelen kısa yağışlı hava ile sıcak günlere kısa bir mola veren Türkiye yeniden ısınmaya başlıyor.

Meteoroloji yeni haftanın ilk tahminlerini paylaşırken hafta ortasına işaret etti. Bu kez sıcak havaya nem de eşlik edecek. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte hava durumu ...

Türkiye'de yaklaşık 3 hafta boyunca etkili olan kavurucu çöl sıcakları, Balkanlar'dan gelen serin hava dalgasıyla kısa bir süreliğine vatandaşları serinletmişti. Ancak son dakika hava durumu tahminlerine göre bunaltıcı sıcaklar hafta ortasından itibaren yeniden etkisini göstermeye başlayacak.

Ancak bu kez sıcaklıklara yüksek nem de eşlik edecek. Eyyam-ı bahur sıcakları Arap Yarımadası'ndan gelerek ülkemizi etkisi altına alacak. Temmuz ayında olduğu gibi çarşamba gününden itibaren 1 hafta boyunca eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi hissedilecek.

31 TEMMUZ PAZARTESI (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji uzmanlarının yaptıkları tahminlere göre 31 Temmuz (bugün) Türkiye genelinde hava parçalı bulutlu geçecek. Gün içinde termometreler ortalamada 30-33 derece aralığında seyredecek.

Raporlara göre; ülkenin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Ardahan, Kars, Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı bugün Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden, genel olarak kuzeyli hafif ve ara ara orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öte yandan Trabzon'da hava 23°C, 27°C seyredecek.

Parçalı ve çok bulutlu olmakla birlikte öğleden sonra iç ve yüksek kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber