KTÜ’den KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Trabzon’ a geldi.

KTÜ’den KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Trabzon’da çeşitli temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nde ziyaretlerde bulundu.

KTÜ'de gerçekleştirilen ‘KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi Konferansı’ndan ardından fahri doktora tevdi töreni yapıldı.

ktuden-kktc-cumhurbaskani-ersin-tatara-fahri-doktora.webp

Törende açılış konuşması yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “ bu anlamlı etkinlik stratejil bağları geliştirmeye ve kıbrısın önemini bir kez daha vurgulayacak olan bir törendir. Kıbrıs tarih boyınca ticarı bir üs olarak görülmüştür. Türk dünyası içindeki stratejik önemi önemlidir. Denizcilik güzergahları üzerindeki konumunda önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk dünyası için önem arz etmektedir. Adadaki türk varlığının korunması gerekmektedir. Kuzey Kıbrısın sahip olduğu potansiyelini arttırma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum. Akademik ve kültürel etkinliklerimizi daha da güçlendirmek bizim için bir sorumluluktur. Bir protokol imzaladık. Bugün burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora unvanını verecek olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Kıbrıs stratejik açıdan büyük önem taşımaktadır. Kıbrıs konusunda bölgenin stratejik önemini artıran jeopolotik yapısı kadar tarihi önemi de bulunmaktadır. Kuşkusuz haklı kıbrıs davamızın dünyaya anlatılması sonuna kadar devam edecektir. Türkiye kapılarından biri de Trabzon’dur. Şehrimize teşrif ederek kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ktuden-kktc-cumhurbaskani-ersin-tatara-fahri-doktora-001.webp

Konuşmalar ardından Kuzey Kıbrıs’ta son yıllarda yaşanan olayları anlatan bir belgesel izlendi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bana bu onuru layık gördükleri için şahsım ve Kıbrıs halkıana çok teşekkür ediyorum. Bu coğrafyadaki varlığımız temelleri geçmişte atıldı. Aynı milletin kopmaz parçası olduğumuz bir gerçektir. Osmanlı’nın izlerini Kuzey Kıbrıs’ta açık ve net şekilde görmekteyiz. KKTC kalıcı bağımsızlığı ile yola devam etmektedir. Kıbrıs halkı kendi mücadelesini mucizevi şekilde vermiştir. Ana vatan, mavi vatan , yavru vatan geleceğe birlikte gidecektir. Kıbrıs Türk halkı ayrı bir halktır. Bu yolu ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile yürüyeceğiz." dedi.

Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile Ersin Tatar’a fahri doktora verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler