Halkın önünde kimse duramadı!

Kadırga şenliğini yapılacak...Protokol iptal etmişti

Halkın önünde kimse duramadı!
Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Yüzlerce yıldan beri Temmuz ayının üçüncü Cuma günü düzenlenen Kadırga Şenlikleri (Otçu Haftası) protokole rağmen yapılıyor.

OBALAR BİRLEŞİYOR

Şalpazarı Belediye Meclisi aldıkları kararla terör nedeniyle Otçu Şenliklerinin yapılmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamalara karşın yöre halkı, şenlikten bir gün önce yollara düştü. Özellikle Ağasar Otçusu… Göllüalan’da buluşan Ağasar Otçusu, Sazalanı’na ulaştı. Sazalanı çimeninde eğlenen Ağasarlılar, Eskala ve diğer obalara ulaşmak için yola çıktı.

Bu arada Tonya otçusu da hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz Cuma günü saat Tonya ilçe merkezinde buluşarak saat 08.30’da Kadırga’ya hareket edecekleri bildirildi.

Tonya Otçusu adına konuşan Halkbilimci ve Horon Öğreticisi Yusuf Kurt, şunları söyledi: “Otçu Şenliği yüzyıllardan beri gelenek halinde düzenleniyor. Yetkililer, her ne kadar şenlikler iptal edildi dese de, bu tür açıklamalar halkı bağlamaz. Tonya, Ağasar, Kürtün, Maçka, Akçaabat, Beşikdüzü, Vakfıkebir… ve çevre halkı Kadırga düzünde buluşacak, el ele horonlarını oynayacak.”

ENGELLEME SÜRÜYOR

Son yıllarda, resmi kurumlar tarafından Kadırga’da kurulan çadırların kurulmayacağı, ses sistemlerinin olmayacağı da gelen bilgiler arasında.
Otuz yılı aşkın bir süredir, protokolün yer aldığı şenlikler ilk kez bu yıl asıl kimliğine kavuşarak düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber