Ganita Faroz Sahil Bandı için imzalar atıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imza töreni düzenlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Ganita Faroz Sahil Bandı Düzenleme projesi kapsamında ihaleyi kazanan mühendislik firması ile Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Başkan Zorluoğlu projeyi Aykut Osman Uzlu Zigana Peyzaj Mühendislik danışmanlık hizmetleri tarafından hayata geçirileceğini toplam 47.5 Milyon TL'ye mal olacağını açıkladı. Zorluoğlu projenin 2022 yılında tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

Ganita Faroz Sahil Bandı için imzalar atıldı

İmza töreninde konuşan Zorluoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Çok önemli bir çalışmamıza vizyon projemize start veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ganita Faroz arası kentimiz için çok önemli bir bölge. Trabzon’da yaşayıpta orada hatırası olmayan yoktur. Bizim gençliğimiz de de orada dinlendiğimiz eğlendiğimiz bir lokasyondu. Fakat zaman içinde şehrin farklı şekilde gelişmesiyle insanların gidebileceği bir yer olmaktan çıktı. Bunun farkı sebepleri vardır. Bunlara girmeye gerek yok. Bu bölge Trabzon için çok önemli bir bölge. Projesini yaptık, kaynak bulundu, ihalesi yapıldı sözleşmesini şimdi imzalayacağız. Hemen süratle yüklenici firmamız çalışmaya başlayacak. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizim çalışmalarımız günlük projeler değiller. Ayrıntılı gerçekten şehire dokunan, uzun yıllar hizmet verecek projelere ağırlık veriyor. Bu nedenle uzun dönemde yaptıklarımızı insanlar görecek. Kamuoyu farkına vardı her ilçeye de dokunduk.

Ganita Faroz arasında yaklaşık 3 km bir alan 200 bin metrekarelik bir destinasyon. Burada yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. En önemli özelliği tarihi anlamda bölgenin önemi. Aynı zamanda Meydan’dan çok kolaylıkla ulaşılabilecek bir destinasyon. Trabzonluların en çok şikayet ettiği konu sahil yolu yapıldıktan sonra denize ulaşamama. Biz Ganita Faroz projesinde yürüme mesafesinde denizle buluşmasını sağlayacağız. Burası bir rekreasyon alanı yeşil alan, denize en yakın ulaşacağımız lokasyon.

Projenin içerisinde kabaca; bir adet büyük restoran, 3 adet cafe restoran, 1 adet kitap kafe, 7 adet fındık büfe, 150 m2 iki adet seyir terası, 2 adet 40 metrelik deniz terasları, 7 adet denize dik uzanan iskelele, 1 adet sonsuzluk penceresi, 1 adet günbatımı terası, 2500 metre yürüyüş yolu ,2837 metre bisiklet yolu var.

Ganita Faroz Sahil Bandı için imzalar atıldı

Ganita’dan Faroz’a kadar yürüyüş ve bisiklet yolunu dizayn edip karşı tarafa Beşirli bölgesindeki bisiklet yoluna bağlamış oluyoruz. Çocuk oyun alaları, kaykay pistleri, fitness alanları ve diğer aktiviteler var. Ganita Faroz projesiyle 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza her kesime hitap edecek güzellikler sunmaya çalışacağız. Yeşil dostu bir projedir. Bin 307 adet geniş yapraklı ağaç var. 247 tane iğne yapraklı ağacımız var ama aynı zamanda yüz bine yakın 97 bin otsu bitkiler var.

İyi bir proje olduğunu düşünüyoruz, açık ihale yöntemiyle ihaleyi yaptık. 47.5 milyon liralık sözleşme bedeli var. Aykut Osman Uzlu Zigana Peyzaj Mühendislik danışmanlık hizmetleri tarafından yapılacak.

Benim titizliğimden dolayı İhalelere süre veriliyor . Bizzat ben gidip beğenmediğim yerlere müdahale ediyorum. Kanuni süre neyse veriliyor ama biraz daha artırılıyor. Yüklenici firmamız inşallah daha hızlı bir şekilde bitirecektir. Ben 2022 yılının yaz aylarında biteceğini bir bölümünü kullanacağımızı düşünüyorum.

Zorluoğlu daha sonra sorulara yanıt verdi;
Hiçbir şey devlette belediyede muallak olmaz. Otogar ile ilgili süreci de şeffaf şekilde paylaştık. Burada bizim kaybımız 6 ay. Tekrar ihale sürecini başlatıyoruz. Arkadaşlarımız yeniden projeyi güncelliyorlar, maliyetini güncelliyorlar. Fesih işlemi tamamlandı tekrar ihale edeceğiz 6 aylık gecikmeyle hizmete sokacağız. Altyapı projeleriyle ilgili büyük bir cesaretle çalışmaya başladık. Pandemiyi de fırsat bilerek şehrin kalbine dokunduk. Çok büyük bir çalışma. Sadece içme suyu çalışması olsaydı o kadar mesele değildi. Biz her tarafta içme suyu ile birlikte kanalizasyon çalışması yapıyoruz, yağmur suyu kanallarını ayırıyoruz, telekomünikasyon altyapısını hazırlıyoruz. 400-450 km ağ oluşturuyoruz. Fiber ağları her yere ulaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Trabzon iletişim altyapısı en hızlı en güçlü şehirlerden biri olacak. İleriye dönük çok önemli bir adım attık. Bu akıllı şehir anlamında da bize çok katkı sağlayacak. Maraş caddesinde şuan doğalgaz firması çalışıyor. Bu işler öyle çok kolay da olmuyor. İyi bir koordinasyon var. Pandemi sürecinin kısıtlamalarından da faydalandık. Uzunsokak ve o bölgedeki sıkıntı kısa süre içerisinde bitecek. Minimum 50 yıl Trabzon bu tarz kazılarla karşılaşmayacak. Biz bunu sayısallaştırıyoruz. Arıza olduğunda nerede olduğu bilinecek nokta atışı ile müdahale edilecek. Ortalığı kazma dönemi bitecek. Maraş ile ilgili de özel bir çalışmamız var.

Ganita Faroz Sahil Bandı için imzalar atıldı

Ganita Faroz projesinde mümkün mertebe eski Ganita’yı andıracak şekilde proje düzenledik. Yeni oluşturduğumuz alanlar için yeni personel alımı yaptık. Güvenlik elemanı aldık. Bu alanlarda gece gündüz halkımızın huzur içinde faydalanması için çalışacaklar. Aydınlatma konusunda projemizde estetik anlamda bir sistem var. Şehirler gece de yaşamalıdır.

Hüseyin Örs’e olan ziyaretimiz bir nezaket ziyaretiydi. Diğer partilerle düşman değil rakibiz. Hepimiz Trabzon için çalışıyoruz. Düşüncelerimiz farklı olabilir. Teröre bulaşmamış her partiyle konuşuruz. Ahmet Kaya’ya da uğrayacaktık şehir dışındaydı. Konuştuklarımız Trabzon için projelerdir. Bize önerilerini aktardılar…

Projenin tüm işletmeleri Büyükşehir Belediyesi şirketleri üerinden gerçekleşecek. Hem fiyat hem hizmet anlamında farkımızı ortaya koyacağız.

Projenin resimleri ise şu şekilde;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber