Erdoğan'dan Trabzon'da idam mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da halka seslenerek, idamın Meclis Genel Kurulu'nda gündeme alınmasını istedi.

Erdoğan'dan Trabzon'da idam mesajı
Haber 61 / Haber Merkezi

Trabzon'da halka buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Aslan, Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Veysel Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu Salih Cora, Adnan Günnar, Muhammet Balta, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İstanbul Milletvekili Yıldız Seferioğlu, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve beraberinde çok sayıda isim katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programında bulundu. 

İDAM GENEL KURULA GELSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde hayatını kaybedenler şehitleri yad ederek, 241 kişinin hayatına mal olan FETÖ'cü darbede yer alanların affedilmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi partilere idamı Meclis Genel Kurulu gündemine getirmeleri mesajını şu sözlerle verdi: " Kardeşlerim bana 'İdam isteriz' diyor. Bende onlara diyorum ki, 241, 15 Temmuz şehidimizi bizim affetme yetkimiz yoktur. Şehitlerimizin failleri asla affedilemez. Yasalarımızda idam yok, çıkartıldı. Diyorum ki, bunu çıkartan parlamentoydu. Şimdi bunu yine parlamento getirebilir. Siyasi partilere düşen hemen gündeme almak suretiyle genel kurula getirmek. Genel kurula getirilirse ve geçerse onaylarım. Bu ülkede Gabar dağlarında şehit edilen mehmetçiklerimizin katillerini biz affedemeyiz. Tendürek'te şehit edilen mehmetimin katillerini affedemeyiz. 241 şehidimizin katillerini affedemeyiz 2bin 194 gazimiz var. Bunların faillerini affedemeyiz. Bunlar devlete karşı işlenen suçlar değil. Birinci derecede bireylere karşı işlenen suçtur. Onu affetme yetkisi o şehidimin kalanı kim ancak onlar affedebilir. Aynı zamanda bunlar darbe girişiminde bulundu. Bu devlete karşı işlenen bir suçtur. Bunlar bir kere değil 2 kere yargılanmaya mahkum oldular. Şimdi batılılar diyor ki ‘Ama siz idam istiyorsunuz’ Senin anan, baban, kardeşin ölmemiş ki bizim çocuğumuz ölmüş ciğerimiz yanıyor. Eğer parlamento bu kararı verirse parlamentonun verdiği karara demokrasilerde saygı duymak zorundasınız. Her yerde söylüyorum; parlamento bunu gündeme alır ve bu çıkarsa bana düşen geldiği zaman onu onamaktır." 







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber