Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu: "Yomra esnafı zarar gördü"

Yomra Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu: "Yomra esnafı zarar gördü"

Trabzon Yomra Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu ve meclis üyeleri basın açıklaması yaptı.

Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ve burada meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Sağıroğlu, “15 yıl Yomra belediye başkanlığını yürüttüm. Geçen dönem bir izne ayrıldık. Yeniden başkanlığa ekibimizle beraber talip olduk. Yürüdüğümüz yolda üzerine ekleyerek devam ediyoruz. İnşallah bu hız ve tempo ile Yomra’da bunu taçlandıracağız" dedi.

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

“Geçmişte izimiz geleceğe sözümüz var"

Geçen beş yılı değerlendirdiğimizde Yomra'da bir devler yatırımı yok gibi. 31 Mart akşamı yönetimi aldığımızda Yomra'mıza neler yapabiliriz diye birtakım hazırlıklarda yaptık. Vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. Organize sanayi bölgelerine ciddi anlamda ihtiyacımız var. Sayılarını arttırmak lazım. İstihdam oluşacak. Eğitimden konuta nereye bir yatırım geliyorsa vatandaşımız ondan yararlanıyor. Mesela bölgenin en önemli kaynağı turizm. Vatandaşın serzenişi ile karşılaşıyoruz. Organize sanayi bölgeleri kamuoyuna heyecan verecek. Hep Yomra'ya heyecan getirmeye çalıştık. Benden önce görev yapan arkadaşlarımın tüm kazanımları satıldı. 50 dönüm bir kent meydanını parayla almıştım.

sagiroglu-aciklamalar-1.webp

En büyük sorun otopark

Yomra'nın şu anda en büyük sorunu otopark. Nüfus büyüyünce çözümsüz hale geldi. 17 bin nüfuslu Yomra 50 bine dayandı. Yıkılan dükkanları beş metre geri çekeceğiz. Cumartesi günleri halk pazarı yapacağız.

"Yomra'da kreş sorunu var"

Yomra'nın eğitim sorunu var. Okul alanlarında değişiklik yapılmış. Büyükşehir ile anlaşarak okul alanını beş bin metreye tamamladık. 5 yıl oldu, hala beton döküyorlar.

Yomramızın en önemli sorunu kreş sorunu. Bugüne kadar bir adım atılmadı. Çalışan anne babalar var. Pazar yeri oradan kalkacak. Pazar yerinin olduğu yerde kreş olacak. Engelli çocuklar için spor salonları olacak. Halk eğitim kurslarına giden kadınlarımız için bir alan olacak. Kadın yaşam merkezi olacak.

sagiroglu-aciklamalar-2.webp

"Avrasya kapatıldı, esnaf zarar gördü"

Ben her şeyi göze aldım. Benim derdim Yomra'ya üniversite kurulabilmesiydi. Önemli olan o kararı almaktı. Hürriyet Parkı denen yer, Osman Yıldırım adına yapılmış bir çay bahçesi vardı. Avrasya Üniversitesini kapatıldı, Yomra çaycısına, ekonomisine, esnafına zarar verildi. Avrasya Üniversitesi'nin 2 yerleşkesi açılacak dedim. Arkamdan açıklamalar yapıldı. Eğitime başlanıyor denildi. Avrasya'yı ben kapatmamıştım ki.

Uçağı karadan yürüten adam diye tarihe geçtim. Şimdi turizm için uçağa sarıldılar. Yomramızda yapılanlar için teşekkür ediyorum. Ben isterdim ki Yomra'daki arkadaşlarım da teşekkür edebilsin. Trafik sorunu var. Trafik aksını çözeceğiz.

"Yomra Belediyesi'nin kaybettiklerine bakacaksınız..."

Sahilde güzel bir yürüyüş yolu yapmışlar. Sağ olsunlar ama Yomra Belediyesi'nin kaybettiklerine bakacaksınız. Şehrin içinde yapılan güzellikleri de ölçecekler, bana da hesabını verecekler. Arsalar satıldı, istasyon satıldı. Yalanın üzerine kurulan bina çökmeye mahkumdur. Murathan Camisi'nin oradaki daireler ne oldu?

Biz Yomra için güzel projeler hazırladık. Devlerimiz ile uyumlu çalışacağız. Bizim kimseyle kavgamız yok. Kaybolan istikrarı getirmeye geliyoruz. Sahada arkadaşlarımızla kucaklaşıyoruz. 2 bin 200 vatandaşımı şu an da ziyaret ettik. Vatandaşımız ile de konuşuyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler