Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 48 belediye başkanını daha açıkladı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim yaklaşırken, siyasi partilerde belediye başkan adayları açıklanmaya devam ediyor.

AK Parti'de 17’si büyükşehir olmak üzere 48 il belediye başkanını daha açıklandı.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç oldu.

trabzon-2.webp

Ankara'da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın Ahmet Metin Genç olduğunu resmen açıkladı.

trabzon-ak-parti-trabzonbb.webp

Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

ahmet-metin-genc-kimdir.webp

Ahmet Metin Genç kimdir?

1972 yılında Maçka Ormanüstü Köyü'nde doğan Ahmet Metin Genç, ilköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda tamamladı ve lise eğitimini Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde aldı.

1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Genç, aynı yıl Trabzon'da serbest avukatlık pratiğine başladı.

1997 yılında Tekirdağ Çorlu'da vatani görevini tamamlayan Ahmet Metinç, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda aktif rol aldı. Bu süreçte Trabzon'da Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerini üstlendi.

2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi. 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atanarak bu görevi sürdürdü.

2006 ve 2009 yıllarında gerçekleşen AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına tekrar seçilen Genç, 2007 genel seçimlerinde 7. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

2014 mahalli idareler seçimlerinde Ortahisar Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı olarak seçildi. 2019 mahalli idareler seçimlerinde tekrar Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine seçilerek bu görevi sürdürmekteydi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için AK Parti tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen bu birey, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler