CHP Trabzon'dan flaş karar! O ilçe için itiraz yapılacak

CHP Trabzon İl Başkanlığı, Çarşıbaşı seçim sonuçlarına itiraz edecek.

CHP Trabzon'dan flaş karar! O ilçe için itiraz yapılacak

Türkiye ve Trabzon'da yerel seçimler tamamlanırken, birçok noktada siyasi partilerden seçim sonuçlarına itiraz geliyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde MHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Keleş %33,55, CHP Belediye Başkan Adayı Haydar Çoban ise %33,37 ile seçimi tamamlamış, buna göre yarışı Ahmet Keleş önde tamamlamıştı.

CHP Trabzon İl Başkanlığı, Çarşıbaşı'nda çok fazla geçersiz oy olması nedeniyle sonuçlara itiraz etme kararı aldı. İl Başkanlığı kısa süre içinde İlçe Seçim Kurulu'na itirazını resmi olarak gerçekleştirecek.

"İlginç bir durum var"

Konuyla ilgili olarak Haber61'e konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, "Çarşıbaşı'nda 48 sandık var. Bunların tamamında 15 ile 30 arasında geçersiz oy var. İlginç bir durum var. Tutanaklar sağlıksız, maddi hatalar var. Birbirini tutmayan işler. İtirazımızı yapacağız. Başkasının hakkına müdahale etmeyeceğiz ama bir hakkımız varsa da, hakkımızı yedirmeyeceğiz" dedi.

"ÇARŞIBAŞI'NDA SEÇİMİ ALACAĞIZ"

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Çarşıbaşındaki durumla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “daha bitmedi. Çarşıbaşı ilçemizde titiz bir çalışmayla, seçmenlerimizin iradesine, oylarına sahip çıkıyoruz. Çarşıbaşı’nda seçimi alacağız” dedi.

arsibasi-11.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber