CHP Trabzon’da Çarşıbaşı seçim sonuçlarına itiraz etti “Kabul etmiyoruz”

CHP Trabzon’da Çarşıbaşı ilçesinin sonuçlarına itiraz etti

CHP Trabzon’da Çarşıbaşı seçim sonuçlarına itiraz etti “Kabul etmiyoruz”

Trabzon’da yerel seçim sonrası hareketlilik devam ediyor.

CHP il yönetimi, Başkan Mustafa Bak ve Milletvekili Sibel Suiçmez Çarşıbaşı ilçesine giderek seçim sonuçlarına resmen itiraz ederek Başkan adayları Haydar Çoban’a destek oldular.

Başvuru sonrasında ise CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak şu ifadeleri kullandı;

31 Mart yerel seçimlerinde Çarşıbaşı ilçemizde çok kritik bir süreçle sonuçlandı. Belediye başkan adayımız Hasan Çoban, Haydar Çoban kardeşim çok az bir farkla seçimi kaybetmiş gibi görünüyor. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, fakat burada bizim üzerinde ısrarla durduğumuz ve bugün burada toplanma nedenimiz sandıklarda neredeyse sandık sonuçlarının kullanılan oyların yüzde onuna tekabül eden bir oranda geç oyların olmuş olduğunu gördük. Dolayısıyla buradaki sandık görevlisi arkadaşlarımızın uyarısıyla birlikte birçok oyun itirazı açık halde olduğunu ve bu tutanakların gerekli şekilde tutulmadığını, maddi hataların ve buna benzer sonuçların usulsüzlükler olduğunu bize söylediler. Dolayısıyla biz sadece şunu istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak adayımızın kaç oy aldığı, vatandaşlarımızın iradesinin sonuca nasıl yansıyacaksa en şık doğru şekilde yansıması gerektiği üzerine duruyoruz. Biz sadece bir yanlışlık varsa onun düzeltilmesi için buradayız. Hakkımız yenmişse de hakkımızın peşindeyiz. Onun için bizler bugün itirazımızı yaptık ve buradan ilçe seçim kurulunun bu konuda kararını bekleyeceğiz.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili dostlar, şu anda burada adalet için bulunmaktayız. Hepinizin bildiği gibi 31 Mart'ta yapılan seçimlerde Çarşıbaşı'nda iki aday arasındaki oy farkı 18 olarak ilan edilmiş durumda. Sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz daha ilk başta yapılan usulsüzlükleri tespit ederek sandıklarda gerekli olan şikayetlerini yaptılar. Daha sonra yaptığımız incelemelerde ve birleştirme tutanaklarına baktığımızda, büyük çoğunlukla hemen hemen her sandıkta geçersiz oyların yaklaşık yüzde onu geçersiz sayılmış durumda. Bu mümkün değil. Önceki seçimlerde geçerli oyların yüzde 90'ı geçerli olmuşken, çarşı başında bu seçimlerde ne oldu ki yüzde 10 seviyesinde bir geçersiz oy var. Cumhuriyet Halk Partisi adayının önde olduğu sandıklardaki geçersiz oy oranının yaklaşık yüzde 16 olduğunu, Milliyetçi Hareket Partisi adayının önde olduğu sandıklarda bu oranın yüzde 25'e yükseldiğini görüyoruz. Geçersiz oyları fazlalaştırarak diğer adayın lehine bir durum oluşturulduğu inancındayız. Bazı sandıklarda yüzde 28 oranında geçersiz oy kabul edilmiş. Böyle bir şey Türkiye genelinde şimdiye kadar olmuş bir şey değil. Farkla ilan edilen kesin olmayan seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz. Genelde Cumhuriyet Halk Partisi lehine olan atılmış olan oyların çeşitli nedenlerle geçersiz kabul edildiğini gördük. Bizim burada talebimiz, halkın iradesinin yansımasını beklemektir.

CHP Vakfıkebir Belediye Başkanı Haydar Çoban ise adalet dilenmeye gelmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Sayın vekilim, kıymetli il başkanım, büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sevgili Çarşıbaşılılar, katılımınız ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sahaya çıktığımız ilk andan itibaren Çarşıbaşı halkının yüksek teveccühü ile karşılaştık. Seçimi kazanma iddiamız onlar tarafından çok erken fark edildi ve bize karşı büyük bir mücadeleye giriştiler. Tüm kirli işlerini yaptılar. Ancak Çarşıbaşı halkı bu onurlu direnişini sürdürdü ve sandıkta da çok güçlü bir şekilde destek verdi. Ben burada Haydar Çoban koltuğa otursun diye değil, sizin haklarınızı savunmak için buradayım. Adalet dilenmeye gelmedim, Çarşıbaşı halkının iradesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber