Çelebi “Misafir öğrencilerimiz Türkiye’nin fahri elçisidir”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TYrabzon'daki yabancı öğrenciler ile bir araya geldi.

Çelebi “Misafir öğrencilerimiz Türkiye’nin fahri elçisidir”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da ve ülkemizde eğitim gören misafir öğrencilerin Türkiye’nin fahri elçileri olduğunu söyledi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu çatısı altında faaliyete başlayan Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği’nin açılışına AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer ilgiler katıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da geçen yıl öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısının yaklaşık 2 bin olduğunu ifade ederek, “Birçok ülkeden öğrenciler Trabzon’daki üniversitelerimizde öğrenim görüyor. Ülkelerine döndükleri zaman, ticaret, sanayi, turizm ve diğer konularda Türkiye ile ülkeleri arasında köprü vazifesi göreceklerdir. Burada eğitim gördükleri süre içinde de misafir öğrencilerimizle ülkeleriyle ticari bağlantılar kurma konusunda çalışmak istiyoruz. Bu anlamda oda olarak onlarla yakın ilişki içinde olmak istiyoruz. İleride belki iş ortağımız olacaklar. Bu anlamda uluslararası öğrencilerin şehrimizde öğrenim görmesini önemsiyoruz” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından öğrenciler ülkelerinin bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler