Beşikdüzü İYİ Parti kararını verdi! Tüm gözler Yomra’da CHP'ye çevrildi

Trabzon’un muhalefet partisinden belediye başkanı olan iki ilçesi Beşikdüzü ve Yomra’da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Beşikdüzü İYİ Parti kararını verdi! Tüm gözler Yomra’da CHP'ye çevrildi

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde, yaklaşan yerel seçimler, politik sahneyi hareketlendirdi. İlçede, mevcut Belediye Başkanı Ramis Uzun’un, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa etmesi ve Demokrat Parti'den belediye başkanlığına aday olmaya hazırlanması, siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Öte yandan, CHP’nin adayı Burhan Cahit Erdem ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı Barış Öztürk, seçim çalışmalarını hızlandırdı. İYİ Parti’nin adayının kim olacağı ise merak konusu.

Trabzon’da muhalif Belediye olarak yer alan iki belediyeden biri olan Beşikdüzü’nde İYİ parti, Yomra’da da CHP’nin aday göstermeyeceği kulislerde konuşuluyordu.

Ancak son yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti Beşikdüzü’nde belediye başkan adayı çıkarmaya karar verdi. Genel seçimlerde büyük bir oy oranı alıp, İYİ parti Milletvekili Yavuz Aydın’a tam destek veren ilçede, başkan adayı çıkarma çalışmaları tamamlandı.

İYİ Parti Beşikdüzü'nde Adayını açıklıyor

İYİ parti Beşikdüzü teşkilatı yarın düzenleyeceği bir toplantı ile belediye başkan adayını resmen açıklayacak. Gelen ilk bilgiler adayın mevcut ilçe başkanı Serkan Dübüş olacağı yönünde.

besikduzuilce.jpeg

Yomra'da CHP ne yapacak?

Yaşanan bu gelişme sonrasında gözler CHP Yomra teşkilatına çevrildi. Mevcut Başkan Mustafa Bıyık’ın İYİ Parti’den yeniden aday gösterilmesinin ardından CHP’nin Beşikdüzü’ne karşılık bu ilçeden aday göstermeyeceği konuşuluyordu. İYİ Parti’nin Beşikdüzü hamlesi sonrası Yomra’da CHP’den nasıl bir hamle geleceği merak konusu oldu.

Yerel seçimlerin sonucu en çok merak edilen iki ilçesinde yarış çok renkli geçmeye aday gözüküyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler