BBP Genel Başkanı Destici'den Trabzon'daki ayine 15 Ağustos tepkisi! "Sabır taşını çatlatmakta..."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Ağustos'ta Trabzon'da Sümela Manastırı'nda yapılacak ayin için açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici'den Trabzon'daki ayine 15 Ağustos tepkisi! "Sabır taşını çatlatmakta..."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katılması beklenen ayin için açıklamada bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici; ayinin, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethettiği 15 Ağustos tarihinde yapacak olmasına dikkat çekerek, bu kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Destici'nin açıklamaları şu şekilde;

"Fener Rum Metropolitliği'nin (Patrikhane) Sümela Manastırı'nda, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethettiği 15 Ağustos gününde ayin yapmasına verilen izin yeniden gözden geçirilmelidir. Türkiye toprakları, hiçbir inanç ve topluluk için,ibadetlerin ya da ibadethanelerin "intikam" ya da "propaganda"ya dönüştürüldüğü bir zemin haline getirilmemelidir. Benzer organizasyonların, Yunanistan ya da Ermenistan'da yapılabilmesini tasavvur etmek bir tarafa, bu ülkelerde, Türklere, Müslümanlara ve Müslümanların ibadet ve ibadethanelerine karşı yapılan uygulamalar, milletimizin sabır taşını çatlatmaktadır."

desticiden-ayin-tepkisi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler