Başkan Zorluoğlu duyurdu! "Turizm zabıtası kurmak istiyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61TV'de Tuncay Lakot'un konuğu oldu.

Başkan Zorluoğlu duyurdu! "Turizm zabıtası kurmak istiyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61TV’de Tuncay Lakot'un sorularını yanıtladı.

Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’da eğitime ve turizme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon’a gelen turistlere yönelik eğitimlerin artırılması gerektiğini ifade eden Zorluoğlu, “Doğru adres üniversitelerimiz. Trabzon’da 3 tane üniversitemiz var. Bunlarda bazı bölümler var ama bu bölümlerin artırılması lazım. Özellikle konaklama, yeme-içme tesislerinde eleman ihtiyacımız var. Rehberlik anlamında ihtiyacımız var. Arapça, İngilizce bilen gençlere ihtiyacımız var. Bunları üniversitelerimizde yetiştirmeliyiz. Üniversiteler ile belediyeler, valilik iş birliği yapıp böyle programlar yapmamız lazım. Böyle bir potansiyel var burada. Bunları masaya yatıracağız.”

“TURİZM ZABITASI KURMAK İSTİYORUZ”

“Biz de turizm zabıtası kurmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin nitelikli, bu işi yapabilecek personel istihdam edip bunları kullanmayı arzu ediyoruz. Arkadaşlar çalışıyorlar üzerinde. Yabancı dil bilen, daha iletişimi güçlü, genç, dinamik insanlarda özellikle yaz sezonlarında turizm destinasyonunda görev yapacak bir turizm zabıtasını da kurmak istiyoruz.”

Trabzon’da turizm için kullanılan konaklama yerleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı;

“Ben devletten geldim. Bir üst yönetici olarak her zaman kurallara uygun şekilde yapılmasını yeğlerim. Mevzuatı herkese adaletli şekilde uygulamaktan yanayım. Bir şeye başlarken eğer kurallara uygun değilse hiç başlamamasından yanayım. Ben hep öyle yaptım. İşi başında yapsın bakalım diye bir yaklaşımım olmuyor. Devletin koyduğu kanun neyse onu uygularım ki daha sonra bir mağduriyete sebebiyet vermeyelim.”

“TRABZON’DA DA BİR TAKIM KAYIT DIŞI KONAKLAMA YERLERİ VAR”

“Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Trabzon’da da bir takım kayıt dışı konaklama yerleri var. Bunlarla ilgili bazı riskler de var. Kim konakladı, ne alındı ne verildi, vergi veriyor mu, polis-jandarmaya bildiriyor mu? Bilmiyoruz. Benim arzum şu devlet buralarla ilgili bir mevzuat çalışması yapsın. Ki Kültür Bakanlığımız bu hazırlığı yapıyor. Evler kiraya veriliyor. Verilsin. Neden veriliyor demiyorum. Biz de bazen yurt dışına gittiğimizde ev kiralıyoruz. Ama bunun kuralları olsun. Şeffaf olsun. Denetimi, vergisi, bildirimi olsun. Yasal olarak yapsınlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler