Başkan Mustafa Bıyık Haber61'e açıkladı! Yomra'ya 300 milyonluk dev proje

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'in sorularını yanıtladı.

Yomra Belediye Başkanı ve yeni dönem için İyi Parti Yomra Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bıyık, Haber61'i ziyaret etti.

Başkan Bıyık, ziyaret sonrası yapılan çalışmalar ve yeni dönem üzerinde durulması planlanan projelerle ilgili olarak bilgiler verdi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"Yomra'nın marka değeri oluştu"

"Seçim çalışmalarına bir 15 gün kadar önce net bir biçimde sahada başladık. Ve çalışıyoruz, gündüzleri esnaf ziyaretlerimizi yapıyoruz. Mahalle buluşmalarımız yapıyoruz, çalışmalarımız iyi. Vatandaşımızın 5 yıllık süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalara istinaden göstermiş olduğu ilgi ve alakadan çok memnunuz. İnşallah seçimi yüksek bir oranda bir oyla birlikte alacağız. 5 yıl içerisinde Yomra'ya çok büyük yatırımlarımız oldu. Bugün 400 milyon TL'nin üzerinde bir Yomra Belediyesi'nin öz kaynakları ile birlikte yapmış olduğumuz yatırımlarımız oldu. Bugün Karadeniz'den baktığınız zaman Samsun'dan Sarp'a kadar Karadeniz'in en marka ilçesi olan, 50.000 nüfuslu olmasına rağmen 300.000-400.000 nüfuslu ilçelerden daha büyük marka değeri oluşan bir ilçeden bahsediyoruz. O yüzden de herkesin iştahı kabarıyor. Bu anlamda biz vatandaşımıza çok büyük hizmetler yaptık. Bunun için de insanların bize tekrar teveccüh göstereceğine ve bir 5 yıl daha yarım kalan işlerimizi tamamlamamız için bizlere destek olacaklarına inanıyoruz. İnşallah güzel bir seçim süreci geçiririz ve görevimize kaldığımız yerden devam ederiz inşallah.

yomraya-dev-proje-1.webp

"Vatandaşlarımızla buluşuyoruz"

Yomra'da yaşayan insanların %60'ını %70'ini birebir de tanırım, yani çocuklarını, eşlerini, kahvede oyun oynayan vatandaşlarımızı, teyzelerimizi, amcalarımızı, hepsini tanırım. Veresiye defterinin yakılması konusunda da, bunlar kendiliğinden doğal olarak gelişebiliyor. Yani o kahvehanedeki sohbeti planlamış olsanız yapma şansınız yok. Ama bu ilişkimiz, bu karşılıklı bugüne kadar olan temasımız hep sürdüğü için de şimdi seçim çalışması yapmak gibi değil, biz daha çok sokakta vatandaşımızla buluşuyoruz, birlikte oluyoruz. Bu anlamda da farklı görüntüler ortaya çıkabiliyor. Bundan sonraki süreçte daha güzel görüntüler de ortaya çıkacağını düşünüyorum.

"Yomra'da hiçbir zaman siyaset yapmadık"

5 yıllık süreç öncesinde, aday olduğumuz zaman Yomra belediye başkanlığında siyaset yapmayacağız dedik, bu ilçe belediyesi şu partinin bu partinin diye bir algı oluşmayacak dedik ve bu süre içerisinde bize Ak Partililer, Milliyetçi Hareket Partililer, CHP'liler, İyi Partililer, Saadet Partililer, Demokrat Partililer, Refah Partililer herkes oy verdi ve seçildik. Seçildikten sonra da bir gün olsun Yomra Belediyesi'nde herhangi bir siyasal düşünceye sahip olduğu için işi yapılmayan bir vatandaşımız yoktur. Tabii ki hizmet ederken eksiklerimiz olmuştur, geç kaldığımız işlerimiz olmuştur, yapamadıklarımız olmuştur. Ama bunları siyaseten veya kişisel bir konudan kaynaklı değildir, yetişememiş, yapamamışızdır. Ama siyaset yapmadık hiçbir şekilde ve ben bütün siyasi partilere Yomra'da gittim, çiçeğimi aldım, ziyaret ettim, bütün davet edilmiş olduğumuz etkinliklere siyaseten kim davet ediyor olduğuna bakmaksızın gittim ve Yomra'da hiçbir zaman siyaset yapmadık.

yomraya-dev-proje-2.webp

"Amaç Yomra'ya hizmet etmek"

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de yönetirken orada meclis üyesi olarak görev yaparken aynı şeyi izledik. Ben bu memlekette Büyükşehir Belediyesi'nin yapacak olduğu bir hizmetten dolayı muhalefetin desteğine ihtiyacı olduğu zaman verdim çünkü belediyeciliğin ne olduğunu biz biliyoruz. Yani bildiğimiz için de her şeye kayıtsız ve şartsız hayır demek, muhalefet etme noktasında olmadım. Büyükşehir belediyesiyle de karşılıklı iyi ilişkilerimiz oldu, iktidar Partisi'nin bütün kurumlarıyla birlikte de karşılıklı iyi ilişkilerimiz oldu, birlikte güzel çalışmalarımız oldu. Amaç Yomra'ya hizmet etmektir. Ve bugün bakıldığı zaman Yomra Belediyesi Karadeniz'de, Orta Anadolu bölgesine baktığın zaman muhalefet Belediyesi diye adlandırılmasına rağmen birçok iktidar belediyesine çok fazla hizmet yapmış durumdadır. Demek ki bir belediye muhalefette de olsa, iktidarda da olsa amaç eğer millete hizmet etmekse, hizmetin alınacak olduğu yeri iyi tespit edebiliyorsa, bu ilişkileri kurabiliyorsa alınabilir ve hizmet edilebilir. Bu anlamda da biz bugüne kadar bir sorun yaşamadık. Yani tabii ki ufak tefek sorunlar olur, fikir ayrılıkları da olabilir ama her şeyde %100'e zaten ulaşmıyor yani baktığınız zaman iktidar Belediyesi bile istediği her şeyi alamadığı zamanlar oluyor ki bunları çok da biz gündeme taşıyıp vatandaşın önüne atıp böyle kavga edecek bir noktada olmadık. Siyaseten bir kavga etme mantığında değilim. Seçim sürecine başladık, aday arkadaşlarımıza aday arkadaşlarımızı tebrik ettim, arayıp kendilerine tebriklerimi ilettim, hayırlı olsun dedik. Vatandaşın takdiri başımızın üstündedir. Neticede bir kişiyi seçecektir, seçilen arkadaş görevine başlayacak. Ben olursam ben başlayacağım, başka bir arkadaş olursa tebrik edip görev yerimizi teslim edeceğiz. Bu neticede sahada centilmence bir süreç olması lazım. Ben hep bu üslupla 5 yıllık süre içerisinde bu şehrin girilmemesi, siyasetçilerin birbiriyle kavga etme içinde mücadele ettim. Siyaset yapmayacağız, millete hizmet edeceğiz o anlamda da Yomra halkının hangi siyasi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun bütün vatandaşlarının oyuna ve desteğine talibim bu seçimde.

Büyükşehir Belediyesi'ni İyi Parti kazansa da kazanmasa da biz Muhammet Başkan'ın bu seçime ortak olacağına inanıyoruz ancak kazanamaz da biz büyük projelerimiz var, bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.

"Yomra'ya 300 milyon TL'lik kent meydanı projemiz var"

Yomra'da bir kent meydanı projemiz var. Bugün Trabzon'da birçok büyük belediyenin yapamayacak olduğu ölçekte, bugünkü maliyeti 300 milyon TL'ye yakın bir bedel. Seçimden sonra inşallah projemiz tamamlanmış, çizilmiş ve hemen hemen ihaleye hazır noktadadır, biz bu projeyi yapıp Yomra halkının hizmetine sunacağız inşallah. Çok büyük bir projedir, iki katlı bir otoparkı, çevresinde Kent Meydanı dükkanları, üzerinde bir oteli ve 15.000 metrekare Meydan alanı ile beraber Yomra'nın meydanını oluşturacağız.

Bunun yanı sıra bir Gençlik Merkezi projemiz var. Gençlerimizin bir kütüphane ve gençlik merkezinde zamanlarını geçirebilecek olduğu, çayını kahvesini ücretsiz içebilecek olduğu alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Yine bir 10.000 metrekarelik bir spor temalı Park projemiz var, proje çalışmalarımız aynı zamanda devam ediyor. Bunlar tamamlandığı zaman da bir proje kitapçığı olarak vatandaşımıza sunmuş olacağız. Şu anda devam etmekte olan Kaşüstü'nde önümüzdeki 10 gün sonra açmayı düşündüğümüz Kaşüstündeki Cumhuriyet parkımızı tamamlamak üzereyiz, 25 milyon TL'ye mal oldu bize Yomra Belediyesi'ne ve Yomra Belediyesi olarak 25 milyon TL'lik kendi öz sermayesiyle yaptığı bir projedir. Kaşüstü halkını denizle buluşturacak olan bir projedir, denizin kenarında restoranımız, kafeteryası, oyun alanlarımızla birlikte 177.000 metrekare bir sosyal yaşam alanı yapıyoruz, onu da bu Şubat ayı içerisinde vatandaşımıza açacağız. Biz Yomra'nın neresinde vatandaşın neye ihtiyacı varsa bunları önce projelendirip sonrasında da oluşturmaya çalışıyoruz. Çok sayıda projeyle de vatandaşımızın karşısında olacağız inşallah.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler